Loading...

Paganizer - Cadaver Casket

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-03-2014

Tracklist

01. On A Gurney To Hell
02. Rot
03. Deranged World
04. Souls For Sale
05. Afterlife Burner
06. It Came From The Graveyard

Verdorie. Refereerde ik in de bespreking van Ribspreader's Meathymns er nog aan dat er een volgende Rogga Johansson review aanstaande zou zijn in de vorm van de 'nieuwe' Megascavenger (die komt er ook nog), krijg ik ineens een 'nieuwe' Paganizer release voor m'n neus.

Het betreft hier een EP met leftovers van het laatste Paganizer album World Lobotomy van mei vorig jaar. In november vorig jaar verscheen het ding op CD als weggevertje bij het Zweedse Close-Up magazine, inmiddels is ie opgepikt door Cyclone Empire, en dan 'officieel' heruitgebracht. Inclusief bonustrack Deranged World komt Cadaver Casket (On A Gurney To Hell) op 4 april dus nog eens uit, als 12" vinyl MLP; en wordt ie ter bespreking hier aangeboden.

Voor mij geen straf, deze muziek is altijd aangenaam luistervoer. Hoe inwisselbaar ook, want deze paar extra nummers voegen natuurlijk eigenlijk helemaal niks toe aan de rest van het materiaal. Maar ja, geldt dat stiekem niet voor veel van wat meneer Johansson uitbrengt? De oudschoolse death metal met crustig korstje is al zo oud als de weg naar Rome, maar wat mij betreft niet te versmaden.

In tempo wisselend van stroperig en gemeen traag tot punky eenvoudig en snel is de herkenbaarheid nooit ver weg. Gitaarwerk en zang klinken vertrouwd, de ritmesectie kwijt zich adequaat van z'n taak. Verder geen woorden vuil maken aan zo'n tussendoortje, en geldt eigenlijk hetzelfde zoals ik al over World Lobotomy schreef; gewoon gas er op en gaan dus!

Rogga Johansson – Guitars, Vocals

Dennis Blomberg – Guitars

Matte Fiebig – Drums

Willy Darkness – Bass