Loading...

Powertryp - Midnight Marauder

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 21-04-2022

Tracklist

01. Brothers In Speed
02. Doors Are Locked Now
03. By My Hand
04. Bastet
05. Here's Control
06. Chapel Of Steel
07. Hotter Than Hellfire
08. Out Of Ashes
09. No Pride
10. Nail Your Prophet [bonus]

Powertryp is een Duitse metalband die al twaalf jaar bestaat, maar zich op het gebied van releases tot nu toe rustig heeft gehouden. In maart 2015 verscheen een eerste demo, tot voor kort het enige tastbare wapenfeit. Ruim twee maanden geleden verscheen dan quasi vanuit het niets het debuutalbum: Midnight Marauder. Overigens zijn er op dit album een drietal tracks van die demo van zeven jaar geleden gerecycled.

Wanneer de agressie van Brothers In Speed begint, is het direct duidelijk dat we terug in de tijd gaan, en dan uiteraard naar de jaren '80. Het nummer doet z'n titel eer aan, en doet me behoorlijk denken aan de opzwepende rock 'n' roll van Motörhead. Maar dan met een klassieke heavy / speed metal-zanger. Doors Are Locked Now is vervolgens minder speedy, maar nog altijd lekkere vlotte heavy metal in het straatje van bijvoorbeeld de oude Saxon. Met bijvoorbeeld Here's Control, Hotter Than Hellfire (wat een krachtig nummer!) en bonustrack Nail Your Prophet kan de liefhebber van de snellere heavy metal z'n hartje ook nog ophalen.

Met het langzame en dreigende intro van By My Hand lijkt Powertryp de boel even op z'n kop te willen zetten, maar het vervolg is (gelukkig) toch weer die lekker krachtige heavy metal. Waarbij een welgemeende oeh! na het eerste couplet het old school plaatje natuurlijk helemaal compleet maakt. Zo langzamerhand begint ook het pakkende gitaarwerk op te vallen, het lijkt me voor de liefhebber een aangename ervaring om onbeschaamd van dit soort galopperende riffs en ritmes te mogen genieten!

Gaandeweg beluistering was ik op voorhand benieuwd hoe Powertryp een nummer van bijna negen minuten (Out Of Ashes) interessant zou kunnen houden. Dat blijkt dan verrassend goed uit te pakken, zelfs deze uitdaging heeft de band prima onder controle. Echt spannend wordt het nergens, maar onderhoudend zeker. En dat geldt eigenlijk ook voor Midnight Marauder als geheel: deze muziek luistert echt verdomd lekker weg, ik heb oprecht genoten van deze power-trip naar het verleden, maar echt heel bijzonder is deze heavy metal natuurlijk niet.

Ergens tussen de klassieke Britse (Europese) heavy metal en de Amerikaanse variant (ik hoor zeker ook US metal-invloeden voorbij komen) doet de Duitse band z'n eigen ding. Ik vind het echt heel leuk dat ik hiermee in aanraking ben gekomen!

Frank Prilipp - Bass

Michael Zerrath - Drums

Stefan Dziallas - Guitars

Johannes Korda - Vocals

Cole Stabler - Guitars