Loading...

ReSolve - Wayward Sanctuary

Gepost in Reviews door Edwynn op 06-02-2016

Tracklist

01. Pitch Black Eyes
02. These Voices
03. Unchained
04. Still Breathing
05. NPOAL
06. Blood Will Tell
07. December

Wayward Sancturary is het eerste album van het in Den Haag gesitueerde ReSolve. Deze band is het geesteskindje van drummer Gregory van der Hoeven en gitarist Lennert Kemper. In 2010 legden deze twee heren de basis voor hetgeen nu voorligt. Pas in 2013 begon het balletje echt te rollen met het toetreden van van bassist Justus van Ebel en toetsenist Fabian Blomsma. Samen met zangeres Chrissy Spruit werd een EP opgenomen. Deze laatste vertrok niet veel later en werd vervangen door Radina Dimcheva en het werk aan het heuse album kon voortgezet worden.

Het album laat zich kenmerken door een licht progressieve vorm van metal die geïnspireerd lijkt te zijn op flarden van Symphony X en Dream Theater. Ik zeg het voorzichtig want eigenlijk doe je de band daar iets te kort mee. Wayward Sanctuary is eigenlijk gewoon een heel vlot en afwisselend album dat na enige gewenning behoorlijk meeslepend gaat zijn.

Nummers als Pitch Black Eyes en Blood Will Tell maken duidelijk dat ReSolve zeer wel in staat is om een aantal mooie arrangementen neer te leggen die rijkelijk aangekleed worden met sfeervolle en opvallende details.Vooral in laatst genoemde track zijn het de voorzichtig ingebedde symfonische accenten die extra spanning aan de compositie meegeven.

In het epische sluitstuk December wordt alles nog eens zorgvuldig uit de kast getrokken. Een prachtige meeslepende track waarin de band haar kunnen uitstekend weet te etaleren. De gastgrunter van dienst mag het hier wat mij tevergeefs opnemen tegen mevrouw Dimcheva. Gelukkig blijft het slechts bij een paar zinnetjes en breekt het de wonderschone sfeer in het geheel niet af.

Concluderend kun je stellen dat Wayward Sanctuary een mooi, professioneel ogend en klinkend product is geworden dat bol staat van progressief getinte metal waarin gewoon eens lekker de metal voorop staat. De pakkende melodieën en interessante accenten doen de rest.

Radina Dimcheva - vocals

Justus Ebel - bass

Lennert Kemper - guitars

Fabian Blomsma - keyboards

Gregory van der Hoeven - drums