Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

ReVertigo - ReVertigo

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-05-2018

Tracklist

01. Hoodwinked
02. Sailing Stones
03. Symphony Of Fallen Angels
04. The Cause
05. Gate Of The Gods
06. False Flag
07. Unobtainium
08. Luciferian Break Up
09. Joan Of Arc
10. Break Away
11. In Revertigo

De muziek van Revertigo is niet iets dat ik normaal gesproken snel zou bespreken. Maar ja, die stem he. Ik heb nou eenmaal een zwak voor Mats Levén, die al overtuigde bij Yngwie Malmsteen, Candlemass, Krux, Therion en Trans-Siberian Orchestra. En nu dus weer een nieuwe band / project.

Revertigo bestaat dus uit de gelouterde Zweedse muzikanten Mats Levén en Anders Wikström (Treat). Al bijna dertig jaar zijn ze met elkaar bevriend en speelden ze ook met elkaar in diverse bands, maar een eigen band/project/release (met muziek beïnvloed door bands als Journey, Yngwie Malmsteen en Rainbow) was al jarenlang een gezamenlijke droom. Tussen tours met o.a. Candlemass, Treat en Trans-Siberian Orchestra werd in 2016 dan toch eindelijk een start gemaakt met eigen songs. Revertigo was een feit en het zelfgetitelde debuut-album werd opgenomen met drummer Thomas Broman, bekend van Electric Boys en Michael Schenker.

Van deze 'oude rotten' hoef je natuurlijk niet te verwachten dat ze het wiel opnieuw gaan uitvinden. Ze willen vooral de muziek maken die ze zelf helemaal te gek vinden. De heren zetten dan ook in op kwaliteit in plaats van inventiviteit. De klassieke melodieuze hardrock die we hier krijgen voorgeschoteld klinkt dan ook eerder vertrouwd dan spannend. Maar goed, de uitvoering is onberispelijk; de meeste nummers luisteren lekker weg zonder dat het vervelend wordt, en zitten over het algemeen goed in elkaar.

Dan is of zijn er altijd de spreekwoordelijke uitzonderingen; dat zijn wat mij betreft Unobtainium, dat op een rockplaat als deze enigszins misstaat; en ook Break Away (lijkt veel te veel op Linkin Park) kan me niet bekoren. Gelukkig staan daar fraaie nummers als Hoodwinked, Sailing Stones, False Flag en het afsluitende titelnummer tegenover.

Het is de naam van Levén die me naar Revertigo trok, zijn warme en rauwe stemgeluid doet het ook hier prima. En Wikström blijkt een begenadigd gitarist en componist. Maar op zich is deze ouderwetse, brave (hard)rock niet de muziek waar ik normaal gesproken warm voor loop. De kwaliteiten van de heren staan buiten kijf, maar hun muziek hier spitst zich toe op een relatief beperkte groep liefhebbers denk ik.

Mats Levén - Vocals, Guitars, Keyboards

Anders Wikström - Guitars, Bass, Keyboards, Vocals

Thomas Broman - Drums