Loading...

Reebz / Toronto Is Broken - Drip Feed

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-03-2023

Tracklist

01. Drip Feed

Christian Hoffmann, beter bekend als Toronto Is Broken, is een Britse DJ en producer. Zijn eerste avontuur in de muziekwereld begon met een gitaar terwijl hij op school zat, en na verschillende pogingen om bands aan te trekken met zijn passie, ging hij op een solo-missie om elektronische muziek te produceren, geïnspireerd door Enter Shikari's eerste album Take To The Skies. Enkele jaren van doorzettingsvermogen later werd Christian opgepikt door het Britse label Sub Slayers, gerund door voormalig Kiss FM en RAM Records-president Jay Cunning. Zijn eerste release The Move It EP kreeg veel lof en bevatte Spirit Song 2012, gespeeld door iedereen, van Paul Oakenfold tot Sub Focus. Het nummer werd ook gebruikt als hoofdstuk in de Arcadia Spectacular-show op festivals over de hele wereld.

De nieuwste single Drip Feed van Toronto Is Broken bevat de opvallende vocale bijdrage van de raadselachtige artiest Reebz. Reebz, mogelijk reptiel-achtig, is absoluut raar. Reebz is the new creepy kid on the electronic block. Ergens tussen alien en mens is Reebz een vurige nieuwe act om naar te kijken.

De turbulente single is een samensmelting van een beetje alternatieve rock en metal, veel metalcore, met daarnaast nog drum-'n-bass en electronica er in verwerkt. Met de schreeuwende zang van Reebz doorheen opzwepende gitaren en hypnotiserende maar toch pakkende beats, is het nummer van begin tot eind een intense en rijke compositie. Hierin komen Toronto Is Broken's vaardigheden als producer goed tot uiting, om deze ongewone samensmeltingen van substijlen tot een bevredigend einde te brengen.

Ik vermoed dat deze muziek absoluut aansluiting gaat vinden bij een jeugdig publiek dat maling heeft aan genres.

Drip Feed is eigentijds, snoeihard en dansbaar; wat wil je dan nog meer!

Christian Hoffmann - guitar, electronics

Reebz - vocals