Loading...

Sabbath Assembly - A Letter of Red

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-07-2019

Tracklist

01. Solve et Coagula
02. The Serpent Uncoils
03. Worthless
04. Weighing of the Heart
05. Ascend and Descend
06. Hymn of the Pearl
07. From the Beginning
08. A Welcome Below

Om maar met de deur in huis te vallen: een nieuw album van Sabbath Assembly zal tegenwoordig nauwelijks nog verrassend voor de dag komen. Sinds het album Sabbath Assembly uit 2015 - toch al weer hun vierde - staat deze Amerikaanse band garant voor stevige, psychedelische rock met een occulte (thematische) inslag. Waren de eerste albums nog ingetogen en grotendeels akoestisch, sinds het gezelschap de gitaren laat ronken weet ik deze band prima te waarderen.

Met nummers als Solve Et Coagula, The Serpent Uncoils en Worthless gaat de band er dan ook voortvarend vandoor. Het tempo zit er lekker in, er wordt stevig rechttoe rechtaan gerockt; en toch wordt daarnaast de mysterieuze touch niet vergeten. En pakkend is het ook nog. Verdorie zeg, dit luistert toch wel erg lekker weg. De zang van Jamie Myers blijkt nog altijd toonaangevend, maar ook in instrumentaal opzicht is genoeg te beleven. Ik moet af en toe wel wat aan Heart denken; zo heeft The Serpent Uncoils net zo'n lekker drive als Barracuda. En ook de hoofdrol voor vrouwelijke vocalen is als overeenkomst evident; en in beide gevallen een pluspunt.

Weighing Of The Heart en even verderop ook de akoestische ballade From The Beginning laten de al eerder genoemde ingetogen kant van Sabbath Assembly horen. Fijn voor de dynamiek, maar ik vind deze tracks toch niet heel interessant. Voor de afwisseling is Ascend And Descend dan ook al weer een stuk aangenamer om te horen, ik vind het een lekker mysterieus nummertje. Hymn Of The Pearl grijpt daarna weer terug op het lekker rockende begin van het album, maar bevat daarnaast ook de bekende psychedelische invloeden. Afsluiter A Welcome Below bevat van alles wat, en is daarmee een perfecte samenvatting van wat Sabbath Assembly te bieden heeft.

Zoals gezegd, niks nieuws onder de zon. Sabbath Assembly heeft z'n geluid gevonden, en weet dat steeds beter uit te diepen. De band weet inmiddels wat het wil, en waar het goed in is, en voert dat vervolgens ook met verve uit. Mijn zegen hebben ze, want hun meest pakkende rocknummers spreken me absoluut aan!

Jamie Myers - vocals

Kevin Hufnagel - guitar

Ron Varod - guitar

Johnny DeBlase - bass

David Christian - drums

Toby Driver - synths