Loading...

Sadistik Forest - Obscure Old Remains

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 18-05-2021

Tracklist

01. Mandragore
02. Barbarian
03. Nihil
04. Waters Black

De Finse death metal getrouwen van Sadistik Forest keren terug met hun nieuwe EP Obscure Old Remains, als opvolger van het heerlijke album Morbid Majestic uit 2018 - waarvan ik toch echt dacht dat ik die hier ooit besproken heb. Niet dus, helaas, al staat ie wel degelijk in mijn digitale platenkast

Die Finse death metal-scene is er toch al eentje om de vingers bij af te likken - zonder iedereen over een kam te scheren natuurlijk - maar ik durf toch wel vergelijkingen te maken met bands (en labelgenoten) als Revulsion, Sepulchral Curse, maar ook Hooded Menace. Van alles tussen (een heel klein beetje) doomdeath en (al heel wat meer) crust wordt ingezet om de luisteraar te overrompelen met een stortvloed aan onstuimige muzikale viezigheid.

Vooral de putrochels van Markus Makkonen (ook een paar jaar actief geweest als bassist in Hooded Menace, die naam wilde ik daarom niet laten lopen) zijn niet te versmaden. Okay, de death metal van de oude school is weliswaar vrij eenvormig, maar komt dankzij die herkenbaarheid wel lekker binnen. Natuurlijk is die ouderwetse, volvette groove niet aan dovemansoren besteed. En Sadistik Forest doet ook echt wel z'n best om er een eigen draai aan te geven. Vooral het hamerende Nihil hakt er verdomd lekker in moet ik zeggen - hier komt de eigenzinnige aanpak ook goed naar voren.

Vier nummers - slechts negentien minuten - is natuurlijk veel te kort, maar zo weten we in elk geval dat Sadistik Forest nog lekker actief is. Moet ik nog zeggen dat de zwaar beukende en groovende afsluiter Waters Black met z'n drilboor-aanpak (wat een logge trage stukken!) mijn favoriet van de vier is? Ga gewoon luisteren!

Antti Heikkinen - Guitars

Jarkko Lahtinen - Guitars

Markus Makkonen - Vocals, Bass

Vesa Mutka - Drums