Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Savage Messiah - Hands Of Fate

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-12-2017

Tracklist

01. Hands Of Fate
02. Wing And A Prayer
03. Blood Red Road
04. Lay Down Your Arms
05. Solar Corona
06. Eat Your Heart Out
07. Fearless
08. Last Confession
09. The Crucible
10. Out Of Time

Wereldwijd zijn er inmiddels talloze bands die de good old heavy metal-stijl opnieuw voor het voetlicht brengen. Het Britse Savage Messiah - zelfs die naam klinkt heerlijk ouderwets - is er daar eentje van, en presenteert met Hands Of Fate hun inmiddels vierde langspeler in tien jaar tijd.

De band is ooit begonnen als thrashband, maar daar is steeds minder van terug te horen. De eenvoudige metal is steeds meer op maat gesneden voor een groter publiek, en laat zich makkelijk beluisteren. De muzikale insteek vertoont daarmee grote overeenkomsten met een band als Metallica: ooit groot geworden met thrash metal, maar in de loop der jaren steeds meer richting mainstream verschoven.

Nou wil ik Savage Messiah qua niveau zeker niet met Metallica vergelijken, maar de muzikale overeenkomsten zijn er zeker. Direct vanaf de riffs van opener en titelnummer Hands Of Fate moet ik aan die band denken. Zo vraag ik me verder af wie er bijvoorbeeld naar Lay Down Your Arms kan luisteren zonder aan Sad But True te denken. Of neem de riff van afsluiter Out Of Time, die best om aan te horen is, maar vakkundig verkracht wordt binnen een verder zouteloze track. Dan hebben we wel gelijk twee van de betere nummers gehad (moet je nagaan) want heel eerlijk gezegd vind ik het gros van de nummers hier behoorlijk saai, voorspelbaar en krachtloos.

Nummers als Wing And A Prayer, Solar Corona en Fearless (wat een vreselijk refreintje) verdienen nauwelijks de term metal in mijn beleving, en beschouw ik eerder als toegankelijke rockmuziek. Ik heb niks tegen catchy muziek, of dat nou rock of metal is, maar wat Savage Messiah de luisteraar voorschotelt ontbeert power, de spreekwoordelijke ballen zogezegd, die juist onze geliefde muzieksoort zo eigen is. Met nog extra strafpunten voor de inspiratieloze albumcover zou ik de metalliefhebber willen adviseren om Savage Messiah en Hands Of Fate lekker links te laten liggen.

Andrea Gorio - Drums

Sam S Junior - Guitars

Dave Silver - Vocals, Guitars

Mira Slama - Bass