Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Scarboro - Wolves on the Radio

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-08-2018

Tracklist

01. Fight to Live
02. Wolves on the Radio
03. Samsara
04. Eyes of the Enemy
05. Another Day

Scarboro is afkomstig van de bakermat van de Amerikaanse hardcore: Brooklyn, New York City, en bestaat al sinds 2012. Here Comes the Hangover was in februari vorig jaar hun eerste volwaardige CD, een album dat mij best wist te bekoren. Ergens dit najaar komt de band met een nieuwe EP: Wolves on the Radio. Opvallend genoeg is de reclame-karavaan al helemaal paraat, getuige mijn promo, maar een specifieke releasedatum nog niet.

De muzikale mosterd wordt gehaald bij klassieke bands uit enerzijds de ouderwetse punkscene (Ramones, Minor Threat) als ook latere hardcorebands die metal-invloeden in de muziek lieten horen (Bad Religion, Agnostic Front). Scarboro maakt daar z'n eigen mengseltje van, zonder de roots te verloochenen. Verwacht dus ongekunstelde, rauwe hardcore punk, gebracht in korte, compacte nummers, met hier en daar een vleugje melodie voor de pakkendheid.

De vijf korte en felle tracks worden er in een straf tempo doorheen geramd, met summiere variatie in tempo en hardheid. Agressie en melodie worden goed afgewisseld om de beluisterbaarheid te waarborgen. De leadzang is lekker rauw, daarnaast word je door de shouts uitgenodigd om zo af en toe eens lekker mee te brullen. Dat lucht op!

Scarboro klinkt als een muzikaal eerbetoon aan de wegbereiders van weleer, en heeft maling aan originaliteit. Wel klinkt de band lekker bevlogen en enthousiast, onmisbaar in dit genre. De spelvreugde spat er van af, net als de boosheid over de bezongen onderwerpen. Zoals het echte punk betaamt natuurlijk. Niks nieuws onder de zon, gewoon lekkere muziek.

Shi Heng Shi - guitars, vocals

Jack “Super Nerd” Counce - bass, vocals

Eric Dean - drums