Loading...

Serpent - Worship The Dead Tour

Gepost in Nieuws door Chris van der Aa op 25-08-2016

De Zweden van Serpent kondigen een korte Europese tour aan die in september zal gaan plaatsvinden. Hierbij zal ook Nederland worden aangedaan met maar liefst twee optredens. Daarnaast zal de band tijdens deze Worship The Dead Tour te zien - en ook zeker te horen! - zijn in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Hongarije.

Serpent

Het laatste wapenfeit van Serpent betreft het album "Nekromant" dat in december van het vorig jaar verscheen. Eerder was de band nog niet in de gelegenheid om dat album live aan het publiek voor te stellen, nu wordt dat dubbel goed gemaakt. Serpent leeft zich uitbundig uit in een zware mix van heavy en doom metal met stoner-erupties, waar je als toeschouwer absoluut in wordt meegesleurd!

Diesel Junk

Het eerste optreden van deze korte tour zal op 9 september plaatsvinden in Café The Jack te Eindhoven. Hierbij zal Serpent de ondersteuning krijgen van het Belgische Diesel Junk, dat garant staat voor een stevig potje vuige rock 'n' roll. "Vier gasten, overlevend op roest, staal en testosteron. Schorremorrie met brains, guts en balls."

Yama

Aansluitend gaat Serpent door naar PoGo in Gorinchem, alwaar de band gezelschap krijgt van de heavy stoner rockband Yama uit Tilburg. Hun album "Ananta" van december 2014 laat horen dat deze band "zichzelf heeft gevonden in een samensmelting van stijlen die weliswaar redelijk voor de hand ligt, maar niet verworden is tot eenheidsworst. Binnen de ruime begrippen heavy rock en stoner vindt de band z'n eigen weg door subtiele toevoegingen van elementen uit andere subgenres".

Café The Jack [NL], Diesel Junk [BE], IndependentBookings (I.B.S.) [SE], Nekromant [SE], Podium Gorcum (PoGo) [NL], Yama [NL]