Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Siberian Meat Grinder - Metal Bear Stomp

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 07-12-2017

Tracklist

01. Ruder Than Thou
02. Hunt the Steel
03. Metal Bear Stomp
04. Can't Stop Won't Stop
05. No Way Back
06. Enter Bearface
07. No Sleep Till Hell
08. Style
09. Get Busy
10. Face the Clan
11. Eternal Crusade
12. Walking Tall

De Russische hardcore / crossoverband Siberian Meat Grinder heeft sinds hun oprichting in 2010 hun derde album Metal Bear Stomp afgelopen oktober uitgebracht. Misschien dat er wat verwoede hardcore fans de band kennen, ik nu dus ook.

Na het uitbrengen van debuutalbum Hail to the Tsar (2012) en opvolger Verus to the world (2013) heeft Siberian Meat Grinder inmiddels zijn podiumprestaties wel bewezen. Enorm energieke en uitzinnige shows zijn hier het bewijs van. Onbekenden zijn het in de metal / hardcore wereld ook niet meer, als je namen noemt als Agnostic Front, Terror, Obituary, Slayer en Sodom - een kleine greep uit een lijstje met bands waarmee het podium gedeeld werd - dan hebben de heren al genoeg bewezen dacht ik zo.

En wat een vette band blijkt dit zeg. Echt ongelooflijk. Dit is toch meer thrash en crossover dan "alleen maar" hardcore. Alles draait bij deze mannen om snelheid. Nu kan je dat als muzikant nog wel bolwerken maar de rapper van dienst spuwt wel hele kanonnades op je af. Ongelooflijk, ik werd nog nooit druk van een vocalist maar deze man werkt me bijna op m'n zenuwen; op het nummer No Way Back werd dit bijna het geval. Geweldig dus!

Metal Bear Stomp vind ik toch wel de beste plaat van deze band. Ze zijn dan ook enorm gegroeid (muzikaal zat het al meer dan snor) in hun hele overkomen. Inclusief het humoristische artwork en de moddervette sound lijkt me dat genoeg reden om eens kennis te maken met Siberian Meat Grinder.

Artemiy - Bass

Egor - Drums

Max - Guitars

Vladimir Siberian - Vocals

Dmitry - Guitars