Loading...

Sick N' Beautiful - Element Of Sex

Gepost in Reviews door Peter van der Wielen op 26-09-2018

Tracklist

01. Fire True
02. Megalomaniacal
03. All Wanna Go To Heaven
04. Hellawake
05. Slam!
06. Hexxx (The Element Of Sex)
07. Cryptid
08. New Witch 666 (The Rising)
09. Heart December (Gates II)
10. C*Mmunion

Bands die zeggen dat ze de grootste band zijn aan deze kant van Alpha Centauri (een ster die hier in de Benelux niet eens te zien is), krijgen van mij al meteen een fronsende blik. Dat ze dan ook nog aliens zijn afkomstig van LV-426 Acheron die hier op Aarde (Rome in 2013) geland zijn met shuttle BFS9000 laat mijn andere wenkbrauw de frons compleet maken.

Sick N’ Beautiful maakt muziek geïnspireerd door band als Rob Zombie, Halestorm, Alice Cooper en Kiss. Dit is hun tweede full-lenght album, in 2015 hebben ze ook Hell Over Hell uitgebracht. Bij de eerste luisterbeurt had ik best wel moeite met de muziek en de zang. Naar gelang een aantal luisterbeurten verder is het allemaal wat beter op zijn plek gevallen. Niet dat het allemaal even goed is, verwacht dan ook geen hoogstandjes. Na het beluisteren van Hell Over Hell, hoor ik wel dat er progressie is gemaakt.

Element Of Sex opent met Fire True, een nummer waarin je meteen te horen krijgt waar Sick N’ Beautiful goed in is. Gevarieerde zang, dreunende drums, scheurende gitaren en wat elektronische elementen, als je dit waardeert dan lukt de rest ook wel. Van Megalomaniacal is ook een video verschenen te zien via de bekende kanalen, dan heb je ook meteen een beeld van de band. Wellicht toch ook nog leuk om te zien, al kreeg ik wel een soort van Lordi deja-vu. Zelfs voor een ‘Italiaanse band’ zijn de vocalen best acceptabel te noemen, zonder vervelende accenten.

De overige nummers zijn gelijkwaardig aan elkaar zonder dat er grote uitschieters zijn. Fans van genoemde bands kunnen er gerust eens een luisterbeurt aan wagen. Ik zeg: tsja……. Doe maar normaal.

Herma - Vocals

Rev C2 - Guitar

Lobo - Guitar

Evey - Drums

Big Daddy Ray - Bass