Loading...

Slayer - The Repentless Killogy - Live at The Forum in Inglewood, CA [2CD]

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-01-2020

Tracklist

CD 1:
01. Delusions of Saviour
02. Repentless
03. The Antichrist
04. Disciple
05. Postmortem
06. Hate Worldwide
07. War Ensemble
08. When the Stillness Comes
09. You Against You
10. Mandatory Suicide
11. Hallowed Point
12. Dead Skin Mask
CD 2:
13. Born of Fire
14. Cast the First Stone
15. Bloodline
16. Seasons in the Abyss
17. Hell Awaits
18. South of Heaven
19. Raining Blood
20. Chemical Warfare
21. Angel of Death

Repentless was in 2015 het laatste reguliere studio-album van Slayer; en zal dat ook blijven. Een afscheid plus zeer uitgebreide tour is inmiddels aangekondigd, uitgevoerd, verlengd, enzovoort. Meerdere generaties metalfans zijn op verschillende momenten in de langjarige loopbaan van de band ingestapt, waaruit elk zijn of haar favoriete periode, muziek en nummers heeft gekozen. Een bloemlezing uit bijna veertig (!) jaar Slayer en wat ooit grensverleggende albums waren, zal dan ook nooit compleet of naar ieders zin zijn.

Evengoed heeft het Slayer behaagd om een live-registratie in beeld en geluid te laten verschijnen naar aanleiding van de Repentless-tour, dus nog voor het afscheid werd aangekondigd. Dat lijkt me hier behoorlijk relevant, omdat de band tijdens de optredens die daarna volgden een stuk beter voor de dag kwam. Hier is gekozen voor een optreden op 5 augustus 2017 in Inglewood (Los Angeles). Degenen die deze registratie in de bioscoop hebben mogen beleven zijn vermoedelijk nog het beste af geweest denk ik. Ik behelp me hier en nu met slechts het audio-gedeelte, en heel eerlijk gezegd valt me dat niet mee.

Slayer heeft wel vaker in de loop der jaren last gehad van weinig inspiratie voorziene of door een slecht geluid verneukte optredens. Deze registratie houdt wat mij betreft een beetje het midden tussen die twee. Een paar van de belangrijkste zaken zaken die me opvallen. Ten eerste: de drums klinken veel te mat naar mijn zin, het lijken wel wat kleine kloppertjes op een veel te slap of zacht vel - dat einde van Angel Of Death klinkt wel erg zielig zo. Daarnaast lijkt Araya lijkt me maar matig bij stem en / of niet in geweldige conditie, hoor hem eens hijgen tijdens bijvoorbeeld Seasons In The Abyss. Ik begrijp wel waarom de band heeft gekozen voor het openingsduo Delusions of Saviour/Repentless als promo-video, hier klinkt het nog best okay.

Als liefhebber van Slayer hoop ik dat de band nog met een waardig afscheidscadeau op de proppen gaat komen. Daar is natuurlijk nog gelegenheid genoeg voor (geweest) tijdens de lange afscheidstournee. Graag hoor ik dan een fitte, energieke, conditioneel in orde zijnde band, zodat ze voor een laatste keer kunnen laten zien en horen waar ze toe in staat zijn. Zowel band als fans verdienen een beter afscheid dan deze The Repentless Killogy - Live at The Forum in Inglewood, CA. Toegegeven: het laatste (ruime) half uur is een knap staaltje thrash-geschiedenis, daar valt niks op af te dingen. Juist daarom valt de kwaliteit me hier zo tegen, want in de basis is er natuurlijk helemaal niks mis met Slayer en z'n klassiekers. In tegendeel zelfs!

Klein leukigheidje nog als laatste, want elk positief punt mag gemeld worden: ik heb enorm moeten lachen om het shirt dat Gary Holt aan heeft!

Tom Araya - bas, zang

Kerry King - gitaar

Paul Bostaph - drums

Gary Holt - gitaar