Loading...

Soulcarrion - Enthrone Death

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-02-2024

Tracklist

01. Cage of Nothingness
02. Night Ceremony
03. Enthrone Death
04. Infernal Agony
05. Oblivion
06. Revenge is Mine
07. Deathoskullum
08. World of Putridity

Soulcarrion leerde ik een kleine twee jaar geleden kennen middels hun debuutalbum Infernal Agony. Inmiddels is een tweede album uit: Enthrone Death - terwijl tussentijds ook nog een zelfgetitelde EP verscheen (die ik blijkbaar gemist heb). Nog altijd heb ik niet heel veel info over het duo muzikanten waaruit de band blijkbaar bestaat: de gitaristen Greg en Michal. Mateusz Sibila is opnieuw de sessie-vocalist, ook zijn cv blinkt niet uit in bekende namen. Deze keer zijn de drums niet geprogrammeerd, maar ingespeeld door een (sessie-)muzikant van vlees en bloed: Darek. Deze ervaren muzikant (ik ken hem in elk geval van Stillborn) is tevens verantwoordelijk voor de mix en master van deze CD.

Op Enthrone Death gaat Soulcarrion 'vrolijk' door op het eerder ingeslagen pad: een vrij pure vorm van aardedonkere death metal uit de oude school, dat wil zeggen de midden jaren '90 variant. Zowel geluid als de muzikale aanpak zijn behoorlijk rauw, en doen mij vooral denken aan de Amerikaanse scene uit genoemde periode. Natuurlijk zijn er ook volop raakvlakken met collega-landgenoten die in dezelfde ongepolijste tak van sport opereren.

Te beginnen met opener Cage Of Nothingness is al snel te horen dat Soulcarrion het moet hebben van de mix van sinister klinkende doomy death metal, vermengd met aanzienlijk brutere elementen. Vooral het onstuimige drumwerk is een verbetering ten opzichte van het debuut. De repetitieve riffs zorgen voor een beklemmende sfeer, terwijl de gitaarleads juist invulling geven aan het onheilspellende sfeertje dat deze muziek zo kenmerkt. Luister hiervoor ook maar eens naar Night Ceremony. Ook de met doomdeath doordrenkte tracks Revenge Is Mine en Deathoskullum spreken me zeer tot de verbeelding!

Daartussen is Oblivion dan juist een korte maar krachtige vuistslag in je gezicht, een ferm stukje brutaliteit gedomineerd door het snaren-gegesel van het duo Michal en Greg. De klassieke stijl death metal wordt eer aangedaan door middel van afsluiter World Of Putridity, een waardig slotakkoord. Soulcarrion boort geen nieuwe muzikale bronnen aan, maar biedt een onderhoudend halfuur aan grommend vermaak.

Michał - Guitars, Bass

Greg - Guitars

Mateusz Sibila - Vocals

Darek Młody - Drums