Loading...

Spetterpoep - Stoelgang Van Zaken

Gepost in Reviews door Edwynn op 04-02-2023

Tracklist

01. Intro
02. Pedo Stomper
03. Koffie
04. Seks met Kale Mannen BV
05. Ja
06. Nee
07. Poepzilla
08. Niet Boos Maar Wel Teleurgesteld
09. Kapotte Printer
10. Mark Rutte Stopt Bijen in Mijn Plasbuis
11. Politiek Statement
12. Patatje Oorlog
13. Corrupted File
14. Wie Is Wim Live

De giertanken zijn opengedraaid en elke losgeschoten stomazak valt in het niet bij de drek die we hier over ons uitgestort krijgen. Zal ik dan maar eens iets inhoudelijks zeggen, want eigenlijk valt het qua gorigheid wel mee.

Spetterpoep maakt vrij primitieve grindcore en hoewel ze op de split met Zalm wat tegenvielen vind ik dat ze op Stoelgang Van Zaken best wat progressie hebben geboekt. Er zitten echt wel kicken stukken tussen. Koffie neemt je bijvoorbeeld helemaal mee terug naar de grindcore-prehistorie toen Repulsion, Napalm Death en Carcass nog de dienst uitmaakten. Vooral de punkdrive maakt het best aanstekelijk. Dat vond ik wel een verrassing na het matig openende Pedo Stomper waarop men te vergelijken valt met een matige Severe Torture uit de goede oude tijd.

Sowieso zit er best wel wat afwisseling in. Ja en Nee hebben tezamen weer een S.O.D.-feel. De originaliteitsprijs win je er allemaal niet mee. Of het moet met die strontvervelende intermezzootjes zijn. Die kan ik missen als kiespijn. Net zoals het oude Type O Negative-grapje dat Corrupted File heet. Voor de rest ben ik redelijk positief over de ambachtelijke presentaties op Stoelgang Van Zaken. Echt een tijdmachine die je terugvoert naar de era van het tapetraden en het moshen in beduimelde kelders van slecht gesubsidieerde jongerencentra.

Jakko

Flip

Fluc

Drend

Junior