Loading...

Spoil Engine - Stormsleeper

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 12-01-2016

Tracklist

01. Disconnect
02. Stormsleeper
03. Weightless
04. Hollow Crown
05. The Verdict
06. Singing Sirens

Waarom ken ik Spoil Engine niet? Ik kom verdomme niet eens aan schrijven toe: gave band hoor. Eens ff kijken. Gelijk even wat research gedaan. Mensen we hebben het hier over Spoil Engine; een Vlaams/Nederlands of Nederlands/Vlaams, 2 keer schudden - dit doe ik omdat ik niet een van deze landen als eerste wil noemen - gezelschap. We hebben een vrouwelijk scheurijzer dat in m'n oren staat te bleren, nu is dat geen oud nieuws :o) maar deze kan wel verdomd goed bleren. Mochten er nog van die zeiklezers zijn die zo nodig zogenaamd een mening willen vormen dat vrouwen niet in een metalband thuis horen.... pfffff ik ga er niet eens op in.

Spoil Engine is op de proppen gekomen met hun nieuwe schijf Stormsleeper. Ik zeg: zeer puike plaat! De band dateert alweer uit 2004. En als ik de achtergrond een beetje doorspit (wat een lap onnodige tekst) merk ik dat er niks over Iris Goessens (zangeres) staat vermeld! Dat vind ik echt niet kunnen. Mag ik de heren (?) schrijvers laten weten dat deze band een geweldige gruntster aan de haak heeft geslagen?

Wat een combinatie. Ik vind het zeer prettig om deze plaat te beluisteren. Het is een heerlijke metalplaat, en kom ze met deze variatie weinig tegen. Anno 2016 past deze schijf er meer dan uitmuntend tussen. Spoil Engine heeft een dijk van een metalplaat afgeleverd, echter vind ik het persoonlijk een zonde dat Iris ook normaal probeert te zingen. Dit zegt niet dat Iris niet kan zingen. Er zijn maar weinig metalzangers/zangeressen die die combinatie kunnen uitvoeren. Singing Sirens is daarentegen goed te doen.

Het zijn zulke heerlijke agressieve beuk nummers, waarbij helaas de cleane zang en ineens rare bliepjes en geluidjes het mijns inziens echt om zeep helpen. Ik zou er niet gek van staan te kijken dat de producer een grote vinger in de pap heeft gehad. Spoil Engine heeft Stormsleeper in eigen beheer uit gebracht. Tja platenmaatschappijen zijn ook niet altijd even snugger om zo’n goede metalband onder contract te nemen.

Tevens geschikt voor de vrouwen onder ons. Support Girl Power!

Kristof Taveirne - Bass

Steven 'Gaze' Sanders - Guitars

Matthijs Quaars - Drums

Bart Vandeportaele - Guitars

Iris Goessens - Vocals