Loading...

Starcrazy - Played for Suckers

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 15-02-2021

Tracklist

1. Rise
2. Taking Down The Brutes
3. Long Way Home
4. Distrub the Peace
5. Gimme Back My Stereo
6. Not The Only One
7. Doped Up [bonus]
8. I've Been Waiting [bonus]

Vanuit dat grote land 'down under' heeft al menig veelbelovend (hard)rock bandje de wereld weten te veroveren. Hoewel dat een wel heel erg grote ambitie is, zijn er nog altijd muzikanten die deze droom willen najagen. Een paar daarvan heeft zich verenigt onder de bandnaam Starcrazy. Na de eerste single Long Way Home (hier ook te horen) is EP Played For Suckers een eerste serieuze poging het lijntje uit te gooien naar internationaal succes.

Eerlijk is eerlijk: de muziek van Starcrazy is er geschikt voor. De op klassieke hardrock, jaren '70 en '80 pop, en glam gerichte muziek is catchy, en bevat absolute pop-elementen die je onwillekeurig laten meeswingen. De productie is bijbehorend gladjes, de wat rauwere randjes zijn ver te zoeken. Hoe dan ook klinkt deze poprock verrassend fris. Ik betrap me er zelf ook op dat ik me weer terug waan in de jaren '80, waarin de mix van gladde metal, (alternatieve) rock en pop, en 'foute' glam het met name in de Verenigde Staten het erg goed deed. Luister maar eens naar het enorm aanstekelijke Gimme Back My Stereo, waarin deze elementen goed bij elkaar komen.

Ter vergelijking kun je denken aan bands als Ratt, Poison, Twisted Sister, maar ook Van Halen, The Cult, en zelfs Jane's Addiction. Dit is vrolijk, dit is pakkend, dit is verfrissend, een potentiële guilty pleasure. Maar ... dit is ook vluchtig, gemakkelijk en uiteindelijk niet beklijvend. Na een paar luisterbeurten slaan de meligheid, herkenbaarheid en verveling toe. Het waren twintig echt hele leuke minuten.

Marcus Fraser - Vocals

Odin Wolf - Guitars

JB - Bass Guitar

Jack Farmer - Drums