Loading...

Submit Fest Presents: Agent Fresco op Baroeg Open Air 2019 in Rotterdam

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 30-05-2019

Na een succesvolle derde editie van Submit Fest en met Jinjer voor de boeg op 11 augustus in Baroeg, kondigen Submit Fest en Baroeg de Ijslandse band Agent Fresco aan voor het jaarlijkse Baroeg Open Air op 14 september in het Zuiderpark in Rotterdam.

De unieke muziek van de IJslandse band Agent Fresco laat zich niet omschrijven door een genre. Zelf labelen zij de muziek liever niet en award winnend vocalist Arnór Dan Arnarson, wiens karakteristieke vocalen de luisteraar meeslepen, verwoord het voornamelijk als het opzoeken van hun emotionele en muzikale grenzen. Progressieve en artistieke math-rock sluit het best aan bij hun kenmerkende sound, waarin zoveel meer diversiteit te horen is dan in een zin is te omschrijven. Ongetemd, sierlijk, gewichtig, gevaarlijk en onvoorspelbaar als de grilligheid van het IJslandse weer en landschap. Licht en donker in één.

In 2010 brachten zij hun eerste album A Long Time Listening uit, waarna in 2015 het tweede album Destrier volgde, welke is ontvangen als een ‘work of art’ en benoemd tot beste rock album van het jaar. Met hun tour als support van Leprous hebben ze een grote indruk achtergelaten. Momenteel werken ze aan het nieuwe LP3.

Baroeg Open Air

Agent Fresco zal te zien zijn op de main stage van Baroeg op Air op 14 september in het Zuiderpark in Rotterdam. Tickets zijn beschikbaar in de voorverkoop voor €9,99 via de site van Baroeg Open Air. Bezoekers t/m 12 jaar hebben gratis entree.

Submit Fest

Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Dit festival wordt georganiseerd door drie Rotterdamse dames die een samenwerking met poppodium Baroeg zijn aangegaan. Naast het festival organiseren zij tevens diverse ‘Submit Fest Presents’ shows.

Submit gelooft in de kracht van de Nederlandse metalscene en het talent van de nieuwe generaties.

Submit – Supporting the scene together

Agent Fresco [IS], Baroeg Open Air [NL], Submit Fest [NL]