Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Superhero Status - Selftitled 7"

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 09-02-2017

Tracklist

Kant A:
Impact
Old Friends
Through The Years
Kant B:
Living Chance
Take It Back

Ontvangen als heuse 7" vinyl single ligt hier het naar de band vernoemde Superhero Status voor me. Een band waar ik nog nooit van gehoord had. Het blijkt een nog vrij nieuwe hardcore-band te zijn afkomstig uit Eindhoven, die als het ware een voortzetting is van het ter ziele gegane MM. In 2015 verscheen een (digitale) demo met zeven tracks, waarvan er twee, Take It Back en Through The Years, ook hier weer terug te vinden zijn. Deze single is dus de tweede release van de band.

Hardcore met een melodieuze insteek, of juist punkrock met een rauwe touch; het is maar net hoe je het noemt. De band plaatst zichzelf ergens te midden van Comeback Kid, Gorilla Biscuits, Snapcase en Vandals, en hecht waarde aan het melodieuze aspect dat gekoppeld wordt aan een ongetemde agressie.

Vijf nummers, elf minuten; termen als rechttoe rechtaan, kort maar krachtig, recht voor z'n raap en de spreekwoordelijk klap in je smoel zijn gerechtvaardigd. Een opgefokt tempo, schreeuwerige maar toch verstaanbare zang, wat gangshouts hier en daar om de boodschap kracht bij te zetten, en een tweede gitarist om de muziek wat meer body te geven, zijn de voornaamste bestanddelen van dit Eindhovens hardcore-recept.

Ik zou bijna zeggen uiteraard, biedt Superhero Status niks nieuws in het genre. Het gaat dan om de uitvoering, en die is, zoals je mag verwachten van een bups aan ervaren muzikanten, vlekkeloos. Het geluid blijft trouw aan de (Amerikaanse) helden van weleer, old school, goudeerlijk; en voegt daar een beperkte, maar onmisbare hoeveelheid melodie aan toe. Beuken maar!

Bart - Guitar

Andre - Bass

Mattis - Vocals

Mick - Guitar

X-Ray - Drums