Loading...

Talia Hoit - Abandon

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-05-2023

Tracklist

01. Abandon

Talia Hoit (die eigenlijk Carla heet) is een Amerikaanse singer-songwriter uit Colorado. Ze is al vanaf jonge leeftijd klassiek geschoold (vanaf haar vijfde speelt ze piano) en schrijft nu eigen liedjes en diverse symfonische metal-composities. Ze heeft de afgelopen twee decennia bijdragen geleverd aan diverse bands, en heeft ook solowerk uitgebracht.

Samen met een getalenteerde groep producers en muzikanten brengt ze meer van haar meest persoonlijke en intieme solosongs tot leven. Haar nieuwste stuk is de single Abandon, waarin de luisteraar zich kan onderdompelen in beklijvende emotie. Hierbij verwacht Hoit een positieve ontvangst van het publiek, omdat het meer de symfonische metal stijl is die mensen van haar gewend zijn vanwege andere projecten, evenals de samenwerking met de producer, Mane Cabrales die achtergrondinstrumenten en zang heeft bijgedragen.

Abandon kent wat mij betreft weinig verrassingen, zeker bezien het symfonische metal-kader. Breed toetsenwerk zorgt voor een episch karakter, in de video nog aangezet door het natuur-thema. Ik moet eerlijk zeggen dat Hoit's stem me wel bevalt, al ben ik zeker geen fan van het genre. Dit nummer zit gewoon goed in elkaar.

Fans kunnen in de toekomst nog veel meer muziek van Talia verwachten, ze heeft veel nummers die ze in de toekomst graag wil uitbrengen. Donker, introspectief en metaforisch: Talia's symfonische metal houdt het genre volop in leven. Fans van bands als Nightwish, Within Temptation en Evanescence zullen hier zeker mee uit de voeten kunnen.

Talia Holt - zang, toetsen