Loading...

Tankard - Hymns For The Drunk

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 12-02-2018

Tracklist

01 Rectifier
02 Need Money For Beer
03 New Liver Please!
04 Slipping From Reality
05 Die With A Beer In Your Hand
06 We’re Coming Back
07 We Still Drink The Old Ways
08 The Beauty And The Beast
09 Metaltometal
10 Zombie Attack
11 (Empty) Tankard
12 The Morning After
13 Medley (Alcohol, Puke, Mon Cheri, Wonderfull Life)
14 Octane Warriors
15 Stay Thirsty!
16 Time Warp
17 Rules For Fools

Hymns For The Drunk is een verzamelalbum van het Duitse thrash metal-instituut Tankard - tja, van wie anders, met zo'n titel. Wat mij betreft had die titel voor alle duidelijkheid wel een subtitel of toevoeging mogen krijgen middels de vermelding 'The AFM Years'. In de langjarige loopbaan - de band is al actief sinds 1983! - verschenen de albums via diverse labels. Tegenwoordig, sinds 2012, met het album A Girl Called Cerveza, is dat Nuclear Blast, maar daarvoor, sinds 2002, zat de band bij label AFM Records waarbij vijf studio-albums werden uitgebracht. En dat label heeft nu een compilatie uitgebracht van maar liefst 17 tracks uit die periode.

In 2007 verscheen ook al een verzamelaar van Tankard-klassiekers, waarbij een aantal oudere tracks, met name publieksfavorieten, opnieuw waren opgenomen, omdat deze natuurlijk oorspronkelijk via andere labels waren verschenen. Die versies horen we hier ook terug, waardoor ook oudere nummers als Zombie Attack, (Empty) Tankard, The Morning After en ook Medley (Alcohol, Puke, Mon Cheri, Wonderful Life) de tracklist sieren, en een net wat uitgebreider overzicht van Tankard's loopbaan ontstaat.

Iets bijzonders staat er dus niet op Hymns For The Drunk, alle tracks zijn 'gewoon' afkomstig van de reguliere albums, zonder iets nieuws of extra's. En dat maakt, ondanks dat ik aan de muziek zelf zeker het nodige plezier beleef, een verzamelaar als deze behoorlijk overbodig. Je kunt net zo goed via spotify of zo je persoonlijke playlist van je favoriete artiest samenstellen.

Van de andere kant kan een album als dit een goed instapmoment zijn voor iemand die de band nog wil leren kennen, het geeft hoe dan ook een goed beeld van waar Tankard voor staat. En zoals ik al eerder geconstateerd heb: ondanks het inmiddels melige imago en alle grappen en grollen is Tankard natuurlijk gewoon een oerdegelijke en retestrakke thrashband, waar menig jongeling nog een voorbeeld aan kan nemen. Proost!

Andreas Geremia - Zang

Andreas Gutjahr - Gitaar

Frank Thorwarth - Bas

Olaf Zissel - Drums