Loading...

TarLung - Beyond The Black Pyramid

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-06-2017

Tracklist

01. It Waits In The Dark
02. Dying Of The Light
03. Mud Town
04. Kings And Graves
05. The Prime Of Your Existence
06. Resignation
07. Born Dead
08. Beyond The Black Pyramid
09. Karma

En weer een aangename kennismaking met een voor mij nog onbekende band. Ik ga het hier even hebben over TarLung. De band is afkomstig uit Oostenrijk, opgericht in 2013, en presenteerde in mei van dit jaar hun tweede album: Beyond The Black Pyramid. Dit is de opvolger van het zelfgetitelde debuut uit 2014.

In meer dan een uur laat de band horen zich als een vis in het water te voelen in de donkere wereld van doom, stoner en sludge. Eigenlijk belichaamt TarLung op muzikale wijze alles dat als zwaar, log, traag en lomp te beschouwen is binnen de muziekscene. Zwaar op de maag lijkt bijna een understatement, het trio weet de ingewanden goed door elkaar te schudden middels logge riffs en grooves, terwijl daarnaast ook plaats is voor subtiele, iets meer ingetogen fragmentjes (Resignation).

It Waits In The Dark is nog een intro, dat naadloos overgaat in het eerste monster van het album: Dying Of The Light. Wat me daarna opvalt is dat TarLung me behoorlijk schatplichtig lijkt aan Black Sabbath en andere oude doom giganten (te beginnen met Mud Town). Ik vind de band dan ook meer doom dan sludge, zoals de band over het algemeen getagd wordt. Luister maar eens naar monsterlijke tracks als Kings And Graves, The Prime Of Your Existence, Born Dead en titelnummer Beyond The Black Pyramid. Het sludge-aspect zit 'm wat mij betreft vooral in de zang.

Groovende doom lijkt me wel adequaat als omschrijving voor de muziek van TarLung. Hoe dan ook, ik vermaak me er in elk geval prima mee. De lange tracks vervelen me geen seconde, en als geheel zit er genoeg afwisseling in het album om te blijven boeien. De ene na de andere lome riff wordt afgevuurd, terwijl de eenvoudige maar doeltreffende drumpatronen een aangenaam solide basis leggen.

Ik ben me er van bewust dat deze muziek verre van origineel is, maar ik ga echt plat voor dit soort vertrouwde logge klanken. Als een kind in een doom-snoepwinkel geniet ik van hetgeen me wordt aangeboden. TarLung heeft er weer een liefhebber bij!

Clemens "Rotten" - Guitars

Marian Waibl - Drums

Phillip "Five" Seiler - Guitars, Vocals