Loading...

Tenebro - Tracce di violenza carnale

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 03-02-2024

Tracklist

01. La strage di Perugia
02. Giovani bellezze mutilate

Ik had me na hun twee voorgaande release voorgenomen om het Italiaanse Tenebro goed in de gaten te blijven houden. Dat viel me het afgelopen nog enigszins tegen, aangezien in vier maanden tijd maar liefst twee EP's en een langspeler het levenslicht zagen. Nou ja, ik heb ze uiteraard alsnog allemaal beluisterd, en zal er zo her en der wat aandacht aan besteden.

Dan begin ik in september met de meest obscure release van de drie, want de EP Tracce Di Violenza Carnale (sporen van verkrachting, letterlijk: vleselijk geweld) is via de officiële kanalen (youtube, bandcamp) van label Xtreem Music inmiddels niet meer terug te vinden. Zijn ze geschrokken van de inhoud, of is er meer aan de hand? Ik weet het niet. Ik begrijp niets van die teksten, voor mij draait het hier puur om de muziek.

Hoe dan ook gaat het om twee nummers, die een ode zijn aan Sergio Martino's film Torso uit 1973. Die ken ik eerlijk gezegd niet, maar voor de muzikale vertaling van Italiaanse horror naar smerige muziek ben ik over het algemeen wel te vinden. Qua muziek wordt het hier allemaal niet overdreven spannend, de slome old school death metal spreekt me echter bijzonder aan. Vooral de samples die de nummers van extra laag voorzien doen het erg goed, een zeer sprekend extraatje.

Een laag gitaargeluid en een log rammelende basgitaar, doorsneden door karig klinkende trommelslagen, afgemaakt met raspend-gruntende vocalen. Een combinatie die werkt wanneer je daar van houdt. Dit klinkt enerzijds lomp, anderzijds een tikje mysterieus, onheilspellend. Ja, heel veel underground death metalbands ter wereld klinken zo, maar ik vind het hoe dan ook zo'n verdomd lekkere sound! Geen idee waarom, maar ik moet nog altijd denken aan het Deense Undergang ter vergelijking.

Lekker luisteren en huiveren, en waarschijnlijk binnenkort meer over Tenebro!

Il Becchino - Guitars, Vocals

Il Beccamorto - Bass, Guitars, Drum programming