Loading...

The Agonist - Eye Of Providence

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 06-03-2015

Tracklist

01. Gates Of Horn And Ivory
02. My Witness Your Victim
03. Danse Macabre
04. I Endeavor
05. Faceless Messenger
06. Perpetual Notion
07. A Necessary Evil
08. Architects Hallucinate
09. Disconnect Me
10. The Perfect Embodiment
11. A Gentle Disease
12. Follow The Crossed Line
13. As Above So Below

Met het vertrek van Alissa White-Gluz naar Arch Enemy lieten de achtergebleven leden van The Agonist er geen gras over groeien: op zoek naar een nieuwe vocalist. Mevrouw Vicky Psarakis werd via Youtube ontdekt, opgesnorkeld en direct in de frontlinie gesmeten. Optreden, clippie maken, fotoshootje. Voor The Agonist lijkt een vrouwelijk boegbeeld een essentieel ding te zijn.

Gelukkig blijkt deze mevrouw een schot in de roos. The Agonist kan gewoon verder met waar ze mee bezig was. Het nieuwe album Eye Of The Providence sluit dan ook naadloos aan op Prisoners uit 2012. Psarakis eist direct een hoofdrol op door ook net zo makkelijk vanuit allerlei registers te opereren. Van schuurpapieren schreeuwzang naar kraakheldere melodieuze zang en dan alles wat er tussen zit.

Compositorisch gezien is Eye Of The Providence de evenknie van het voorgaande album. The Agonist koppelt metalcore aan traditionele thrash en heavy metal zoals Trivium en Killswitch Engage dat ook deden op hun eerste twee albums. Groovende beukstukken wisselen de hymne-achtige meezingmomenten op regelmatige basis af. Met dien verstande dat met de inventievere zanglijnen die laatste momenten erg charmant zijn. Faceless Messenger wordt bijvoorbeeld echt gedragen door de nieuwe frontvrouw. In die zin klinkt het nieuwe album misschien wat gestroomlijnder dan het vorige werk.

Eye Of The Providence bulkt van de kwaliteit. Het soepele Danse Macabre en het knallende Gates Of Horn And Ivory zijn schoolvoorbeelden voor de stijl die The Agonist bezigt. Tel daarbij de veelzijdige zangcapriolen van Vicky Psarakis op en de liefhebbers hebben weer een album erbij om op de verlanglijstjes te zetten.

Vicky Psarakis - Vocals

Danny Marino - Guitar

Chris Kells - Bass

Simon McKay - Drums

Pascal "Paco" Jobin - Guitar

  • Vette bband

    Door Marc Brouwer op 28-10-2016 13:04:02

  • Zeker!

    Door Peter Hagen op 28-10-2016 23:30:54