Loading...

The Dirty Denims - Rock and Roll All Night

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 27-08-2021

Tracklist

01. Rock N Roll All Night [Kiss cover]
02. Better Believe It

Het Amerikaanse Screaming Crow Records heeft een aantal rock 'n' roll-bands van over de hele wereld verzameld om een serie van singles uit te brengen, genaamd Action Rock Jukebox. Elke deelnemende band heeft een rockende versie ingestuurd van een nummer dat in de jaren '70 en '80 in je lokale jukebox zou kunnen zijn gevonden, met daarnaast (bij wijze van B-kant) een eigen nummer van de band.

Elke single wordt geleverd met een jukebox-titelkaart, en bestaat in de basis uit 100 kleuren-vinyl en 200 zwarte vinyl exemplaren. De eerste 50 verkochte exemplaren worden gesigneerd door de betreffende band. Op dit moment zijn de singles alleen beschikbaar op de websites van Screaming Crow en de bands zelf. Er zijn momenteel 8 bands gepland. Zodra alle singles uit zijn, zal Screaming Crow ze samenvoegen tot één dubbel-LP en -CD en ze uitbrengen via reguliere verkoopkanalen.

Het doet mij persoonlijk deugd dat uit Nederland The Dirty Denims is uitverkoren om van deze serie deel uit te maken. Het kwartet uit Eindhoven volg ik al een aantal jaar, en hebben nog nooit teleur gesteld met hun party rock 'n' roll. Zij hebben gekozen voor Rock N Roll All Night van Kiss, dat nummer is hen natuurlijk op het lijf geschreven. Vooral het opgewekte stemgeluid van Mirjam vind ik een verademing ten opzichte van het stoïcijnse gebrom van Gene Simmons in het origineel. Uiteraard heeft The Dirty Denims het nummer helemaal naar hun eigen hand gezet. Van deze versie krijg je pas echt zin om te gaan feesten; ik ben dan ook heel benieuwd hoe ze deze kraker live laten klinken.

Better Believe It - de "B-kant" van de single - is dus een eigen (splinternieuwe) compositie. Zoals we van de band gewend zijn een heerlijk opzwepend stukje rock 'n' roll. De titel kun je lekker meebrullen, de riffs zijn pakkend en klinken enorm vertrouwd, en als 'bonus' krijg je een lekkere gitaarsolo voorgeschoteld. Eerlijk is eerlijk: deze single biedt weinig verrassends, maar luistert wel errug lekker weg.

Ik krijg - zoals meestal wanneer ik naar deze band luister - spontaan zin in een headbang-feestje! Overigens kun je dat feestje zelf ook live of online meemaken, want vanavond (vrijdag 27 augustus, de dag dat deze single verschijnt) zal The Dirty Denims deze live presenteren in De Cactus in Hengelo. Publiek is zeer beperkt welkom, maar natuurlijk komt er ook een live-stream beschikbaar. Rock 'n' all nite!

Mirjam Sieben - Zang, gitaar

Jeroen Teunis - Gitaar, zang

Marc Eijkhout - Basgitaar, zang

Suzanne Driessen - Drums, zang