Loading...

The Flaying - Angry, Undead

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 19-05-2019

Tracklist

01. Ouverture Écarlate
02. Disloqué
03. Place du Parvis
04. Genuflect
05. Egocentric Predicament
06. Elegy of Emptiness
07. La Valse du Scorpion
08. Angry, Unleashed
09. Angry, Undead

The Flaying uit Quebec, Canada, past prima in een rijtje van Canadese bands als Gorguts, Cryptopsy en Beyond Creation; allemaal bands die een technische vorm van death metal brengen. The Flaying is opgericht in 2010, en debuteerde in 2014 met album Unhope. Eerder dit jaar kwam de band (eindelijk?) met de opvolger: Angry, Undead; mijn kennismaking met deze band.

"Voor fans van The Black Dahlia Murder, Deicide, Archspire, Cryptopsy, Suffocation', zo kopt de begeleidende tekst van de promotor. Samen met de al genoemde landgenoten geeft dat een goed voorbeeld van wat we in muzikaal opzicht van deze band kunnen verwachten. Redelijk eigentijdse, harde, strakke en nauwkeurig uitgevoerde death metal; met een technische twist, een volvette groove, en een dikke knipoog naar deathcore.

Sterke riffs, virtuoos baswerk, beukende drums en een indrukwekkende doodsrochel maken de dienst uit. De nummers zitten inventief in elkaar, en zitten vol met interessante wendingen en spannende breaks en breakdowns. En vergeet ook niet de schedelverbrijzelende start-stop grooves. Muzikaal gezien is Angry, Undead te vergelijken met pure chaos in een achtbaan. Zonder dat je de gelegenheid krijgt om even op adem te komen.

Het is niet eens zozeer de bijna onverbiddelijke snelheid van de tracks die verantwoordelijk zijn voor het overdonderende effect van de muziek. De technische tovenarij die getoond wordt is even verantwoordelijk, net als de pure genadeloze brutaliteit van vooral de percussieve kracht van de muziek, vergelijkbaar met een zwaar kaliber automatisch vuursalvo. Daarnaast profiteert dit album van de meesterlijke productie-klus van The Grid, eigendom van en beheerd door Christian Donaldson van Cryptopsy (die op Elegy of Emptiness ook nog even de gitaar ter hand neemt).

Weliswaar is Angry, Undead een kort album - zeven nummers, een intro en een intermezzo binnen het half uur - maar hier doet kort maar krachtig wel de uitdrukking eer aan. Binnen dat half uur gebeurt er immers zo veel dat je oren nog tuiten na een eerste beluistering. The Flaying doet z'n naam eer aan (flay is villen) met hun muziek als precisie-martelwerktuig. Aanrader voor de liefhebber van nietsontziende en spannende death metal.

Didier Samson - Guitars

Sébastien Marier-Verret - Bass

William Murray - Vocals

Michel Bélanger - Drums