Loading...

The Ground Shaker - Rogue Asylum

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 10-08-2023

Tracklist

01. 88 Strong As A Lion
02. Mask Of Insantiy
03. A World Which Only I Can See
04. I Wonder Why
05. Dragon In The Sky
06. King Without A Crown
07. Ride On Me
08. Demons In My Dreams
09. Onna Bugeisha
10. Eternal Cycle
11. Lone Wolf
12. Out Of Silence
13. Day Of Sin

The Ground Shaker uit Zwitserland brengt met Rogue Asylum z'n tweede album uit, opvolger van Down The Hatch uit 2017. Ik kende de band nog niet, dus het nieuwe album is mijn kennismaking. Hierop brengt de band van alles dat onder de ruimbemeten paraplu heavy rock valt; van bluesy en klassieke rock, via poppy en moderne hardrock tot een zeer sporadisch vleugje metal.

Wat mij betreft is degelijkheid troef op Rogue Asylum. De componisten van de band weten heel goed hoe je een sterke, toegankelijke rocksong moet schrijven. De liedjes duren nooit te lang, luisteren gladjes weg en zitten vol herkenbare hooks. Single Mask of Insanity is daar een goed voorbeeld van. Zanger (en gitarist) Giro Reign heeft een verleden in de Verenigde Staten, en heeft daar blijkbaar een en ander opgestoken over harmonieën, dat de catchy aanpak van deze muziek enigszins zou kunnen verklaren.

Ik hoor uiteraard het liefst de pittiger nummers, zoals Mask Of Insanity, een logische single. Ook achter elkaar Dragon In The Sky en King Without A Crown doen het goed. Deze vertonen wat (nu-)metal-neigingen, en daarnaast stevig gitaarwerk dat lekker in het gehoor ligt. Single Onna Bugeisha heeft een lekkere groovy vibe, is weliswaar ook verdraaid catchy, maar het gitaarwerk zorgt ervoor dat het niet te cheesy wordt. Een ballad als Demons In My Dreams laat ik daarentegen met alle liefde links liggen, dat wil ik ook nog even gezegd hebben.

Ook nummers als Lone Wolf en Out Of Silence rocken er lekker vandoor, maar gaandeweg blijkt toch wel dat The Ground Shaker geen aardverschuivende of onderscheidende, kenmerkende stijl laat horen. Zoals gezegd luistert de muziek lekker weg, maar spannend wordt het nergens.Het album sluit wat dat aangaat wel positief af met Day Of Sin, dat alles laat horen dat een moderne rocksong nodig heeft. Puike track!

Giro Reign - zang, gitaar

Dav Elgin - gitaar

Bat Ducora - drums

Vortex Ram - bas