Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

The Haunted - Strength In Numbers

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 15-10-2017

Tracklist

01. Fill The Darkness With Black
02. Brute Force
03. Spark
04. Preachers Of Death
05. Strength In Numbers
06. Tighten The Noose
07. This Is The End
08. The Fall
09. Means To An End
10. Monuments

Onder het motto "we maken alleen albums waar we zelf tevreden mee zijn" is afgelopen 25 augustus het nieuwste Album Strength In Numbers van The Haunted uitgekomen. Waar The Haunted alweer dateert uit 1996 en een ware cult status heeft gecreëerd in de metalscene, wilden de heren constante veranderingen en progressie blijven boeken, om niet als zoveel bands de ondergang van inspiratieloosheid te beleven. Dit alles resulteerde in een wereldwijde grote trouwe The Haunted fanbasis.

Strength in Numbers is volgens de band een ware belangrijke opvolger van het in 2014 uitgebrachte Exit Wounds. Doordat gitarist Ola Englund zich aan de band toevoegde en na 14 jaar afwezigheid zanger Marco Aro en adrian Erlandsson weer terug keerden bij de band. Met dit heugelijke feit hebben de heren ruime tijd genomen voor het schrijven van Strength in Numbers waarbij elk bandlid volledig betrokken werd.

Bij het tweede nummer Brute Force laten de heren gelijk horen dat The Haunted totaal niet is uitgeblust, in tegendeel! Strenght In Numbers laat horen waarom er zo lang tijd is genomen voor dit album. The Haunted levert dan ook totaal geen achterhaalde metal. Zanger Marco Aro neemt zijn taak zeer serieus alsof het een bewijs van "hier ben ik weer" geldt. Overweldigende gepassioneerde vocalen passeren hier op zeer hoog niveau.

Bij Preachers Of Death ga ik compleet los; gitaristen Jensen en Englund hebben elkaar wel degelijk weer gevonden, de smerige al geliefde metal grooves met werkelijk waar prachtige solo's maken dit nummers tot een ware lust voor mijn gehoor. Titelsong Strength In Numbers kan beluisterd worden als zijnde een van de klassiekers. Een lekkere opbouw voor wat komen gaat. Thrash en death invloeden van de oorsprong waar we in de jaren '90 wild van werden, daar doet The Haunted hier een terug keer naar.

Ik kan niks anders zeggen dan dat ik hier weer een dijk van een plaat heb mogen beluisteren. Een waardevolle en eervolle plaat, als ode aan de oorspronkelijke thrash/deathmetal-mix.

Marco Aro - Vocals

Patrik Jensen - Guitars

Ola Englund - Guitars

Jonas Björler - Bass

Adrian Erlandsson - Drums