Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

The Mad Baron - When Nothing Comes True

Gepost in Reviews door Eric Jan Visceral op 19-02-2018

Tracklist

01. Illusory Identities I: Introduction
02. Damnation
03. Crumbling Prison
04. Illusory Identities II: Surreptitious Leak
05. Broken Flower
06. Soldier’s Lament I: The Ungern Archive
07. Temporal Blindness
08. Soldier’s Lament II: Strange Sunset
09. Monarch
10. The Roads We Took Before We Got Lost

De in Utrecht gevestigde band The Mad Baron werd in 2012 gevormd, en heeft sinds de oprichting enkel deze plaat uitgebracht onder de noemer When Nothing Comes True. Dat wil echter niet zeggen dat de vijf heren van dit gezelschap al die tijd hebben stilgezeten. In de afgelopen jaren hebben ze, naast tal van binnenlandse gigs, ook in Slovenië, Tsjechië, Duitsland en België gestaan.

In tegenstelling tot de meeste van mijn reviews die ik doe voor WingsOfDeath, is dit bandje anders dan anderen. Waar het me doorgaans het liefst zo lomp, vies en onbeholpen mogelijk mag, brengt de progressieve rock / metal van dit vijftal, mij ook wel een gevoel van welbehagen. Voor de verandering kan ik de teksten daadwerkelijk ook echt een keer verstaan en dat is ook wel eens grappig. :P

Nee, ff zonder dollen, ondanks dat ik relatief nieuw ben met progressive rock en ik niet héél erg veel referentiemateriaal heb om op terug te vallen, kan ik toch wel zeggen dat het me echt wel aanspreekt. Wat betreft de productie zit het wel snor, en dan bedoel ik ook echt een enorme Jozef Stalin-snor, want het geheel klinkt mij dermate aangenaam in de oren, dat de nummers voorbij schieten zonder dat je het eigenlijk in de gaten hebt. Het loopt allemaal prima in elkaar over en alle instrumenten klinken - vergezeld van hier en daar een kleine sample - als zijnde aandachtig aan elkaar gemixt.

De totale duur van dit album komt op bijna 43 minuten uit en waarschijnlijk zal ik dit schijfje tamelijk vaak in de auto op hebben staan, wanneer ik lange afstanden moet rijden. Want dit is zo’n typisch bandje dat het ook erg goed doet als een ‘on-the-road-muziekje’.

Frank - zang

Youri - gitaar

Gijs - gitaar, zang

Florian - bas, zang

Sebastiaan - drums, percussie