Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

The Monolith Deathcult - V2 - Vergelding

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 24-01-2019

Tracklist

01. Planet Wrath
02. Dawn of the Planet of the Ashes
03. Come Forth Lazarus
04. Fist of Stalin
05. The Snowflake Anthem
06. Rise of the Dhul-Fakar
07. Die Glocke [live Graspop Metal Meeting 2017]
08. The Furious Gods [live Graspop Metal Meeting 2017]

Door middel van Vergelding meldt het eigenzinnige The Monolith Deathcult zich weer eens aan het front. De death metalband uit Kampen houdt er wel van het publiek op het verkeerde been te zetten. Bizarre muzikale invloeden en merkwaardige interviews zorgen ervoor dat The Monolith Deathcult altijd wel aandacht weet te genereren.

Vergelding is de titel van het meest recente werkstuk. Voluit heet het V2-Vergelding: Dawn of the Planet of the Ashes. Deel twee uit een trilogie. De eerste algehele indruk wijst er op dat het een vertrouwd klinkend ding is geworden. Na een stapeltje samples uit films, schiet Dawn Of The Planet Of The Ashes uit de startblokken dat door de industriële aanpak aanvoelt als een hardere Nine Inch Nails of Killing Joke track. Natuurlijk breken er traditioneel zompige death metaldingen door de mechanische sluier die uiteindelijk ook wel weer de overhand krijgen. Leuk is ook de hardcore uitspatting. Gegarandeerd de tanden uit je bek met de ouderwetse windmillmove.

Links en rechts krijgen we ook te maken met een gedoseerd portie frisse groove geserveerd met afgemeten riffs die aan Pantera en Machine Head herinneren. Dat is een interessante invulling om de aandacht vast te houden. In de vorm van Fist Of Stalin is er ook nog een zeer dansbare compositie aanwezig. Agressief en swingend tegelijk. Draai het op een Caraïbisch themafeest en het is daggeren geblazen tot iedereen erbij neervalt.

Alles op Vergelding klinkt als de spreekwoordelijke klok. De diversiteit aan geluiden en stijlen komen sterk uit de verf zonder de coherentie van het album geweld aam te doen. Na zes nummers is de reguliere pret voorbij en worden we nog getrakteerd op een tweetal livetracks. The Monolith Deathcult verrast op Vergelding in vergelijking met voorgaand werk niet. Wel levert het een album vol moddervette kwaliteit af.

Michiel Dekker - Gitaar, zang

Robin Kok - Bas, zang

Carsten Altena - Gitaar, keyboards & samples

Frank Schilperoort - Drums