Loading...

This Ending - Garden Of Death

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 03-04-2016

Tracklist

01. Torrent of souls
02. Blackened shrine
03. Boundaries of hell
04. Dark Samaritan
05. Garden of death
06. Victims
07. World of nightmares
08. Chaos Within
09. Vultures

This Ending werd in 2005 gevormd door drummer Fredrik Anderson. Maar eigenlijk dateert de band al uit 1991, toen de voorganger onder een andere naam opereerde. Maar als ik ergens in 2004 ga beginnen lijkt me dat een mooi begin. In Stockholm (Zweden) in de band Curriculum Mortis opereerde Fredrik al om wat nummers te gaan schrijven voor een demo, wat resulteerde in vijf songs. Nadat de rest van de band was gerekruteerd, werd gelijk ook even de naam veranderd in heel verrassend This Ending, om heel ironisch te zeggen dat ze dus opnieuw zijn begonnen, en met de frisse lente in de kop, zijn ze gaan schrijven en kwamen gelijk met 13 nieuwe nummers op de proppen.

Na veel getouwtrek kwamen er drie nummers tevoorschijn die op hun eerste downloadbare demo zijn gekomen. Deze demo kwam op de wereld onder de naam Let The World Burn en is opgenomen in de Offbeat Studio. Hoe mooi kwam toen alles bij elkaar, dat de demo een platen contract opleverde bij Metal Blade Records.

Daarop volgde natuurlijk de opnames voor hun eerste volledige plaat Inside The Machine. Dit alles kwam tot stand in de vertrouwde Offbeat Studio in september 2006. En dat werd toch een behoorlijk succes, opgepikt door fans en media, die behoorlijk enthousiast werden van deze nieuwe brute, technische en melodieuze death metal band.

Onderhand was er nog zoveel materiaal, dat ze ook gelijk weer de studio van Offbeat indoken om hun tweede schijf op te gaan nemen, genaamd Dead Harvest. Dat vervolgens alles ineens wel heel vlot ging, werd wel snel duidelijk. Natuurlijk gingen de opnames veel te vlot en dat resulteerde in ontevredenheid bij de band.

Dus zat er niks anders op dan terug de studio in te gaan voor een re-master. Al met al werd in 2009 Dead Harvest de wereld in geslingerd. Na wat bewegend beeld materiaal te hebben geschoten en nieuwe nummers te zijn gaan schrijven werden de fans nog even stil gehouden met de EP Systematic Worship in 2012.

Nu is het inmiddels vier jaar later, en is het de beurt aan Garden of Death, welke uit zal komen op 22 april aanstaande. Na het album te hebben beluisterd zit ik in tweestrijd: eigenlijk vind ik niks bij elkaar passen. Ik zit hier zeker niet naar melodieuze death metal te luisteren, maar naar mijn idee eerder naar wat achterhaalde black metal-achtige muziek. En zelfs bij deze uitspraak heb ik het idee om terug-gefloten te kunnen worden.

Erg jammer vind ik het wel. Ik kreeg sterk de indruk na het lezen van de info, en de lange tijd waarin de band en voorlopers daarvan actief zijn, dat ik van m'n stoel af geblazen zou worden. Maar helaas, dat gaat niet gebeuren. Mocht er een andere visie bestaan, dan zou ik deze graag vernemen.

Linus Pettersson - Bass

Fredrik Andersson - Drums

Linus Nirbrant - Guitars

Mårten Hansen - Vocals

  • Het is nog goed gekomen zie ik :-)

    Door Chris van der Aa op 03-04-2016 18:38:21

  • Ja. en deze past beter ....

    Door Marc Brouwer op 03-04-2016 19:05:13