Loading...

Thrashfire - Into the Armageddon

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 30-10-2019

Tracklist

01. Pure Devastating Necromancy
02. Katacomb (The Kingdom of Ressurrection)
03. Dybbukim
04. Wisdom of Sacrilegious
05. Supreme Command
06. Through the Crimson Darkness
07. Slaughtered By Hellgoats
08. Post Apocalyptic Holy Terror
09. High Heel in the Hell
10. Into the Armageddon

Thrashfire is een Turkse thrash-band die al wat jaartjes bezig is. Opgericht in 2006 kwam de band, na twee demo's, in 2011 met debuutalbum Thrash Burned The Hell voor de dag. Heel productief bleef en bleek de band verder niet; in 2015 werd EP Vengeance Of Fire uitgebracht, eerder deze maand opgevolgd door de tweede langspeler Into The Armageddon. Dit is mijn kennismaking met deze band. Ik vind het overigens opvallend hoe veel line-up-wisselingen de band in de loop der jaren doorstaan heeft; er zit ook geen enkel oorspronkelijk bandlid meer in Thrashfire.

De thrash die we hier krijgen voorgeschoteld is niet van de gestileerde soort. Lekker rauw en energiek; eerlijk en puur. Op technische hoogstandjes zijn de muzikanten niet te betrappen, maar dat vind ik hier helemaal niet erg. De nummers zitten verder wel goed in elkaar, laten onderling de nodige afwisseling horen, waarbij vooral wordt gespeeld met breaks en tempowisselingen. Agressie en felheid spatten van de nummers af, dit is wat mij betreft toch thrash zoals die ooit bedoeld is: hard, gemeen, zonder de bedoeling om op enige manier catchy voor de dag te komen.

De ongeremdheid zit gelukkig niet alleen in de snelheid, ook in het hakkende middentempo overtuigt Thrashfire volledig: juist dan klinkt de muziek lekker dreigend. Korte, felle solo's fleuren de nummers wat op, voor de rest is het vooral serieus doorbeuken. De zang doet soms wat denken aan een black-achtige krijs, die echter uitstekend bij de agressie van deze muziek past; opnieuw niet fijnzinnig, maar wel heel adequaat. Raakvlakken zijn er zowel met Slayer en Exodus, maar net zo goed met de oude Duitse school, die immers wat primitiever was dan de Amerikaanse.

Into The Armageddon zal voor de liefhebber van vinnige old school thrash genoeg luisterplezier opleveren. De muziek van Thrashfire is weliswaar niet al te origineel, maar wel ouderwets goudeerlijk en beenhard. Nummers als Dybbukim, Supreme Command en het afsluitende, wat afwijkende titelnummer (met interessante atmosferische opbouw) zou ik dan nog als luistertips willen noemen.

Burak Tavus - Vocals, Guitars

Okan Özden - Bass, Vocals

Gürkan Güvendik - Drums