Loading...

Torn Between Two Worlds - The Beauty of Deception / All Eyes On Me

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 23-06-2021

Tracklist

1. The Beauty Of Deception
2. All Eyes On Me

Torn Between Two Worlds is te beschouwen als een voortzetting van de Zweedse symfonische / gothic rock / metalband Angtoria. De drijvende krachten Sarah Jezebel Diva (vooral bekend dankzij haar bijdragen aan Cradle Of Filth) op zang, en multi-instrumentalist Christian Rehn (een blauwe maandag toetsenist in Evergrey) hebben als duo sinds vorig jaar opnieuw de handen ineen geslagen onder hun oorspronkelijke bandnaam. Dit heeft geleid tot een tweetal singles, die nu als dubbelsingle onder de aandacht wordt gebracht.

Ondanks dat er een gapend gat van jaren zit sinds de oorspronkelijke samenwerking, hebben beiden altijd contact gehouden. Sarah zette haar werk voort met Cradle of Filth en Therion en Chris bouwde zijn loopbaan uit met een uiterst succesvolle opnamestudio. De sterke vriendschap en de wens om te blijven schrijven heeft uiteindelijk geleid tot de huidige samenwerking. In plaats van verloren te gaan in de uithoeken van de duisternis, zijn deze twee tracks de basis geworden voor het 'nieuwe' Torn Between Two Worlds.

Muzikaal inhoudelijk wijken de twee tracks nauwelijks van elkaar af. Het is zeer lichtvoetige metal met een weelderig symfonisch karakter die we te horen krijgen, waarbij pakkende ritmes en melodieën de basis vormen voor Sarah's uitstekende zangstem. The Beauty Of Deception (waarvan de eerste tonen mij doen denken aan Tubular Bells!) is iets steviger en stampt net wat meer vergeleken met All Eyes On Me, dat wat meer ingetogen en poppy is. Het toetsenwerk is op die laatste ook meer aanwezig, en het algehele geluid wat gladder. Ook klinkt die laatste iets moderner qua productie.

Ondanks dat ik geen uitgesproken liefhebber ben van deze muziekstijl, hoor ik wel dat de klasse er van af druipt. Hier zijn overduidelijk ervaren muzikanten aan het werk. De liedjes kloppen, de instrumentatie is strak en helder, de productie klinkt als de spreekwoordelijke klok. Voor mij is het allemaal wat te gladjes, ik heb mijn metal graag wat gevaarlijker. Fans van het duo of van een van beiden kunnen de singles echter met een gerust hart aanschaffen.

Sarah Jezebel Deva - Vocals

Christian Rehn - Guitars, Bass, Keyboards, Programming