Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Torture Throne - Thy Serpent's Cult

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 17-08-2012

Tracklist

01. Golgotha
02. Thy Serpent's Cult
03. Conjuration Of Supreme Agony
04. Torture Throne
05. Christ's Passion

Torture Throne is een zelfbenoemde old school death metalband uit Le Havre, Frankrijk. De band is opgericht in 2009 en bracht het jaar daarop debuut EP Thy Serpent's Cult uit. In 2011 doet (onder anderen) Obscure Domain Productions het nog eens over door het ding op CD te persen en uit te brengen.

Toen ik voor het eerst bandnaam, titel en artwork onder ogen kreeg, verwachtte ik met black metal te maken te krijgen. Daar zat ik dus naast. Intro Golgotha zette me al op een beter spoor, al dacht ik eigenlijk nog even aan doom, dat was in elk geval alvast een beetje goed. Lekker intro, dat dan weer wel. Het loopt naadloos over in titelnummer Thy Serpent's Cult, en dan hoor ik pas goed wat voor rottend vlees ik in de kuip heb. Dit is ranzige death metal uit de oude Europese (vooral Zweedse en Finse) school.

Dat betekent logge en downtuned gitaarriffs, basgeluiden die nog lomper klinken, en vanuit de diepste krochten van de hel afkomstige vocalen. Inderdaad, vaak gebruikte termen, net zo cliche als deze muziek. De markt wordt momenteel al overspoeld met (re)releases van bands die in de jaren '90 nog wat voorstelden, een nieuwe band die zich gedraagt als zodanig voegt eigenlijk niets toe.

Wat Torture Throne bezielt zichzelf te bestempelen als old school is mij een raadsel. Het naspelen van een stijl die al zo platbewandeld is als maar zijn kan, zonder zelf enige voet in die oeroude grond gezet te hebben, maakt je nog geen 'old school band'. Hooguit speel je ouderwetse muziek zonder een greintje eigen inbreng. Harde conclusie: overbodig product dus eigenlijk.

Al wil ik dan nog wel in het voordeel van Torture Throne vermelden, dat er qua uitvoering niks mis met deze EP. Liefhebbers van dit soort smerige muziek, waaronder ikzelf, zullen hiervan kunnen smullen. Ik ben dan ook blij dat ie mij onder de aandacht is gebracht. Maar ja, deze band brengt echt niks extra's om op te vallen binnen de al overvolle zee aan releases. En dan val je gauw buiten de boot, ben ik bang.

Damien - guitar

Xavier - guitar

Fabrice - drums

Guillaume - bass, vocals