Loading...

Twisted Tales - Bringer Of Woe

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-10-2019

Tracklist

01. Snake Eyes
02. Bringer of Woe
03. Bittersweet Sorrow
04. Father
05. Slow Down
06. Open Eyes and See...
07. Hellfire
08. Human
09. Sheol
10. Trapped Under Glass
11. Misanthropia
12. Before I Go To Hell and Burn

Twisted Tales is een thrash metalband afkomstig uit Servië, opgericht in 2004. Nadat al snel een demo werd uitgebracht viel de band eind 2005 al weer uit elkaar. Begin 2009 kwam de band in een iets gewijzigde bezetting weer bij elkaar, om in 2012 debuutalbum We Shall Be Heard uit te brengen. Blijkbaar gaat de loopbaan van Twisted Tales met horten en stoten, want een opvolger zou best lang op zich laten wachten: medio 2019 verschijnt Bringer Of Woe, terwijl de muziek al in 2016 en 2017 is opgenomen.

Intro Snake Eyes laat de belofte van een mooi horror-verhaal horen: een griezelig deuntje, en een krakende deur die je recht naar het pad van de hel leidt. Nou ja, die fantasie heb ik er tenminste bij. Het eerste echte nummer is titeltrack Bringer Of Woe, met zo'n titel kun je inderdaad voortborduren op de onheilspellende sfeer van het intro. Đorđević doet met z'n naar grunt neigende donkere schreeuw inderdaad z'n best om in die sfeer te blijven, die verder wordt bijgestaan door voortrazend drumwerk en felle gitaarriffs. Bittersweet Sorrow - weer zo'n sprekende titel - lijkt er nog wel een schepje boven op te doen; dit soort energieke thrash spreekt mij wel aan.

Zelfs Slow Down is een titel die - bij momenten - wordt waargemaakt. Hoewel op z'n tijd zeker op subtiele wijze wat rustpuntjes worden ingepast (Father, Open Eyes And See...) is dat op deze track extra van toepassing in korte zeer dreigend klinkende passages. Sowieso zijn de stukken waarin niet wordt doorgebeukt altijd kort, en ook in de midtempo of nog tragere passages boet de muziek niks aan power in. Sterker nog: dan is Twisted Tales op z'n meest dreigend! Zoals gezegd: nooit voor lang, want flitsende gitaarsolo's doorklieven de onheilspellend trage stukken.

Hellfire opent op niet mis te verstane wijze het tweede bedrijf, en dan weet je al dat deze furieuze thrash je nog eens een half uur gaat vermaken, in deze nietsontziende stijl. Het middenstuk vind ik erg gaaf gedaan, zo bouw je lekker wat variatie in. Zo heel af en toe zijn vergelijkingen te maken met oude Metallica, maar dat stoort mij geenszins; het is niet zo dat er klakkeloos dingen worden nagespeeld of zo. Ik bedoel het meer om een richting aan te geven. Wat Twisted Tales echter echt eigen maakt is die wat merkwaardige, maar zo passende zangstem. Of brul kan ik misschien beter zeggen.

Twisted Tales voegt uiteindelijk niets bijzonders toe aan het oeroude thrash-genre, maar benadert dit wel op eigen wijze. In elk geval zodanig dat ik Bringer Of Woe zeker wil aanraden aan liefhebbers van het genre. Afwisseling is troef, het gitaarwerk spettert aan alle kanten, alleen de zang is even wennen. Ik vind het echt een heel goed album geworden, dat me vooral vanwege de horror-achtige insteek goed bevalt.

Ljubiša Đorđević - Vocals, Guitar

Nemanja Velicki - Drums

Miša Milovanović - Guitars

Stevan Dinić - Bass