Loading...

Under The Church - Rabid Armageddon

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-12-2015

Tracklist

01. Sodomy And Blasphemy
02. Rabid Armageddon
03. Triad Ov Inquisitors
04. Magus
05. Suspended In Gore
06. Walpurgis Night
07. Mangled To A Bloody Mess
08. Penance
09. The Trail Of Cthulu

Het Zweedse Under The Church stelde ik hier vorig jaar voor naar aanleiding van de selftitled EP waarmee de band zich voor het eerst op grotere schaal presenteerde. Inmiddels is de band toe aan een heus full length debuut Rabid Armageddon, en ik kan alvast wel verklappen dat er in ruim dat jaar weinig veranderd is.

Inderdaad, voorspelbaarheid troef, maar wat klinkt deze proto-typische oudschoolse death heerlijk authentiek! Bij vlagen tot op het primitieve af zelfs, en daarmee zo heerlijk smerig. Die drumbeats, dat gruizige bas- en gitaargeluid; en dan die grunt: van zichzelf al ranzig, en dan ook nog net die galm er op. Fantastisch. Dat er dan qua vernuft weinig te halen valt neem ik dan maar op de koop toe.

Met het eerste trio nummers heeft de band me al aardig beet, waarna ik bij Magus wel heel erg aan Celtic Frost moet denken. Ik mis alleen nog de oeh! Even daarvoor was ik al even aangenaam verrast door het trage tempo waarin het eerste gedeelte van Triad Ov Inquisitors zich voltrekt. Wel zo prettig dat niet alles de hele tijd op full speed hoeft te worden gespeeld. Vind ik dan toch. Wanneer vervolgens Suspended In Gore ook zo lekker traag begint zou ik bijna aan een patroon gaan denken.

In elk geval kom ik daarmee wel bij het enige relevante verschil met voorgaande EP. De nummers zijn gemiddeld een stuk langer geworden, waardoor dus overduidelijk meer de gelegenheid is genomen om een nummer wat uitgebreider op te bouwen. Niet alleen nog maar aftikken en gaan, maar wat variatie aanbrengen en wat meer 'volwassen' nummers laten horen. Penance doet me zelfs wel een beetje denken aan (funeral) doom. Wat een heerlijk somber nummer.

Hierdoor krijgt Under The Church nog meer mijn sympathie, omdat op deze manier een te snelle verzadiging voorkomen wordt. Lekker album hoor!

Erik Qvick - drums, guitars

Lars Henriksson - bass

MiK Annetts - vocals