Loading...

Under The Church - Total Burial

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 29-12-2021

Tracklist

01. Day Of Reckoning
02. Spit On Your Grave
03. Total Burial
04. Depraved Vocation
05. Just Another Death

Hey, daar hebben we Under The Church weer, een Zweeds death metal-gezelschap dat we hier bij WingsOfDeath best weten te waarderen. Voorgaande releases gingen er bij de diverse reviewers in als koek, al dateert het laatste wapenfeit Supernatural Punishment al weer van vier jaar geleden. Maar eens luisteren hoe de vlag er aan het einde van 2021 bij hangt, middels de nieuwe EP Total Burial - met vijf nummers van furieuze, rauwe HM-2-grandeur een knal in je smoel die net boven het kwartier klokt.

De Zweedse kettingzaag-furie Under The Church klinkt gemener dan ooit, deze oude garde heeft de old school Zweedse death metal-vlag hoog gehouden en nooit concessies gedaan aan hoe zij vinden dat dit genre zou moeten klinken. De tracks zijn dan ook kort, zonder poespas, rechttoe rechtaan.

Ik vermoed dat innovatie een vies woord is voor Under The Church, daarnaast wordt van het vaak aangehaalde element melodie slechts sporadisch een schijntje gewekt. Ook variatie moet je echt zoeken. Het geluid van de zoemende gitaren wekt een sfeer van eentonigheid, maar gelukkig zorgen de werkelijk spetterende drums en een grauwende grunt voor aantrekkingskracht. En vergeet de gitaarsolo's niet! Weliswaar kort, maar telkens raak.

De death metal van deze band is rauw en energiek, en over het algemeen wordt het tempo er goed in gehouden. Juist op het moment dat de gashendel even met rust wordt gelaten, ontstaat wat mij betreft de meest dreigende en lekker in het gehoor liggende death metal. Titelnummer Total Burial is daar het bewijs voor. Zonder tot grote hoogte te stijgen laat Under The Church toch weer z'n Zweedse klasse horen, want deze EP luistert stiekem toch weer verdomd lekker weg.

Marcus Klack - Guitars

Erik Wallin - Guitars

Erik Sahlström - Vocals

Lars Henriksson - Bass

Erik Qvick - Drums, Guitars