Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

Unity - Promised Land

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 01-06-2018

Tracklist

01. Promised Land
02. Kangaroo
03. Eyes Of Fire
04. Lost Highway
05. Bloody Ride
06. Under My Pillow (Love)
07. Blue Paradise
08. Between The Past
09. Sunday Mom
10. Story Of Sad Tinkerbell

Unity is een Poolse hardrockband die vorig jaar met Almost There hun tweede album uitbracht. De band is in 2011 ontstaan met de bedoeling om radio-vriendelijke rock te maken. Dit resulteerde in 2014 al in debuutalbum Promised Land, dat in het thuisland goed ontvangen werd. RVPrecords stelde de band in Nederland voor met dat tweede album, en is nu ook verantwoordelijk voor de re-release van debuut Promised Land. Verschil met de oorspronkelijke uitgave is dat het artwork wat ge-updatet is, en de muziek een nieuwe mastering heeft ondergaan.

De basis van Unity bestaat uit de getalenteerde gitarist Maciek “Paco” Papalski en de man met de grote stem, tevens frontman Piotr “Zinny” Zaleski. Het tweetal richt zich op de klassieke hardrock, met als speerpunten heavy riffs, gevarieerde maar melodieuze zang en klassieke solo's, verpakt in pakkende composities. Invloeden komen volgens de heren van bands als Winger, Whitesnake, Van Halen, en vele andere klassieke (hard)rockbands.

Radiovriendelijke of stadionrock zijn wel termen die hier van toepassing zijn. Meer nog dan op Almost There richtte Unity zich op het debuut nog op toegankelijke, melodieuze, klassieke hardrock, zoals bijvoorbeeld opener en titelnummer Promised Land, Eyes Of Fire, het opzwepende Bloody Ride en Blue Paradise ondubbelzinnig duidelijk maken.

Natuurlijk mogen ook meer ingetogen, (power-)ballad-achtige nummers niet ontbreken, getuige Lost Highway, Between The Past en de wat langdradige afsluiter Story Of Sad Tinkerbell. Wat afwijkende uitstapjes richting een beetje meer swingende, funky stijl horen we met Kangaroo, Under My Pillow en Sunday Mum voorbij komen. Dit is een aspect dat me wel bevalt aan de muziek van Unity.

Unity beheerst binnen het brede spectrum hardrock meerdere invalshoeken, met als overeenkomst dat de hoofdrol is weggelegd voor het spetterende gitaarwerk. Laat dat de grootste aantrekkingskracht van Promised Land zijn, in combinatie met gedegen liedjesschrijverij. Wie van kwaliteits- en stijlvolle klassieke hardrock houdt zit met Unity gebeiteld.

Maciek "Paco" Papalski - guitars

Piotr "Zinny" Zaleski - vocals

Łukasz Chmieliński - drums, percussion

Adam Pierzchała - bass

Artur Radkiewicz - bass (guest)