Loading...

Veld - S.I.N.

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 26-06-2018

Tracklist

01. The Beginning Of Madness
02. Grand Day Of Demise
03. Everlasting Hate
04. Divine Singularity
05. We Will Forever Be
06. Awakening
07. Sacred War Of Lawlessness
08. Perfecting Slavery
09. Hatred Forever Dispersed
10. Throne Of Sin

Veld was voor mij tot voor kort nog een onbeschreven blad. Achteraf blijkt dat nog niet zo vreemd, want de band is oorspronkelijk afkomstig uit Wit-Rusland, en is nog nauwelijks in de West-Europese scene te zien en te horen geweest. Toch is deze band al opgericht in 2001 - voortgekomen uit V.E.L.D. - en had tot voor dit jaar al drie langspelers op z'n naam staan. Eerder deze maand verscheen nummer vier: S.I.N. (dat staat voor Spawned In Nothingness). De band is inmiddels opgepikt door Listenable Records, waarmee de sprong naar een breder publiek gemaakt moet worden, te beginnen dus met S.I.N.

In muzikaal opzicht hebben de heren zich voornamelijk laten beïnvloeden door de Poolse extreme metal, en dan vooral door bands als Behemoth en Hate, en in mindere mate Decapitated en Vader. Dat is op zich niet zo vreemd, aangezien - volgens de heren zelf - Wit-Rusland nauwelijks een eigen metalscene kent. Het is dus vooral zwartgeblakerde death metal die we krijgen voorgeschoteld; zanger en gitarist Kirill Bobrik is de absolute bandleider en enige componist binnen Veld.

De spijkerharde metal van Veld is vooral scherp, technisch dik in orde, en retestrak. Natuurlijk brengen ze geen nieuwe elementen binnen de enorme death metal-stoofpot, maar ze gebruiken wel enkele van de beste en meest smaakvolle ingrediënten om hun eigen smaak death metal te fabriceren. Het werkt in elk geval wel wat mij betreft. Met de toevoeging van krachtige en onheilspellende intro's die vier van de tien nummers beginnen, wilden ze duidelijk een soort verhalend, thematisch gevoel aan de plaat geven. Wat Veld vooral wil uitstralen is duidelijk: agressie, blasfemie, een duister aura en een diabolische sfeer. Bruut en evil, en tegelijk technisch zeer verzorgd.

Nummers als Grand Day Of Demise en Hatred Forever Dispersed zijn goede voorbeelden van waar Veld voor staat. Sterk opgebouwd, dynamisch, en uiteindelijk alles verpletterend. S.I.N. biedt geen nieuwe gerechten die niet al in het dikke death metal-kookboek vermeld stonden. Toch weet ik zeker dat je een voldaan gevoel over houdt wanneer je het album tot je hebt genomen. Smakelijk!

Tomasz Wawrzak - Bass

Romain Goulon - Drums

Kirill Bobrik - Guitars, Vocals