Loading...

Vermilion Whiskey - Crimson & Stone

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 02-09-2023

Tracklist

01. Crimson Intro
02. Down on You
03. The Get Down
04. Confidence
05. Good Lovin’
06. Interlude
07. Dissonance
08. Atrophy
09. Hollow

De uit het zuiden van Louisiana (USA) afkomstige, en in 2010 opgerichte band Vermilion Whiskey speelt precies die muziek die je daar vandaan verwacht. Een mix van (southern) heavy rock en stoner, een fikse dot groove, met invloeden van blues, grunge en vleugjes metal. Hun derde album Crimson & Stone verscheen een paar maanden geleden.

Het Amerikaanse zuiden is doordrenkt van een rijke muzikale traditie. In een tijd waarin heavy rock en metal zich in een constante cyclus bevindt van wie de meest brutale kan zijn, vergeten we vaak waar de traditie begon, en het kenmerkende geluid dat daar bij hoort. Een voorname aanhanger van het rauwe, pure, en luid gespeelde genre is het hard rockende stoner-gezelschap Vermilion Whiskey.

Na het Crimson intro zetten Down On You en The Get Down de toon voor het verdere verloop. Die eerste groovet als een malle en zet in op flitsend gitaarwerk, terwijl die tweede eigenlijk 'gewoon' een eigentijdse blues is. Veel sfeer, veel gevoel, old school in de basis, maar voorzien van een hedendaags geluid. Ondanks het gebrek aan een eigen smoel heb ik er vertrouwen (Confidence) in dat deze muziek catchy genoeg is om liefdevol (Good Lovin') onthaald te worden. Geen wanklank (Dissonance) te bespeuren wat mij betreft.

De mengelmoes doet denken aan een kruisbestuiving tussen oud en nieuw, tradities als Lynyrd Skynyrd en Black Sabbath, gemixt met volvette grooves van Corrosion Of Conformity, Down en Pantera. Enerzijds geworteld in lokale muzikale tradities, anderzijds voorzien van een dikke, eigentijdse productie. Ronkende, stomende en meeslepende rock vanuit een sterk onderbuikgevoel. Ik kan hier zeker wel wat mee!

Thaddeus Riordan - Vocals, Guitar

Ross Brown - Guitar

Jason Decou - Bass, Vocals

Wade Perkins - Drums