Loading...

Video Nasty - Video Nasty

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 11-08-2021

Tracklist

01. Video Nasty
02. Nightmare Beach
03. Castle Freak
04. Pieces
05. Black Christmas
06. Final Exam
07. Antichrist [Sepultura cover]

Jaren '80 thrash metal in het straatje van vroege Slayer, Sepultura en Sodom. Volledig gewijd aan old school horrorfilms. Zo wordt Video Nasty (wat een bandnaam...) uit Canada aan me voorgesteld.

Video Nasty is een old school metal-project uit Calgary, Vancouver, Canada, gestart door gitarist Jordan Schritt. Jordan wilde een project starten dat tekstueel alle slasher- / horrorfilms uit de jaren '70 / '80 / '90 die hij aanbad, zou behandelen. Dit vormt samen met furieuze metal natuurlijk een perfecte combinatie. Hij begon een aantal liedjes te componeren en schreef teksten voor deze liedjes die allemaal gekoppeld waren aan één specifieke film per nummer. Toen hij eenmaal genoeg materiaal had verzameld om een EP op te nemen, vroeg Jordan een paar vrienden om mee te werken aan dit project. Hij zorgde er ook voor dat het artwork voor deze EP perfect was voor de inhoud.

Dat er hier niet echt technisch verzorgde thrash wordt voorgeschoteld mag inmiddels wel duidelijk zijn. Bij vlagen worden echt over-the-top speed-snelheden ingezet, zoals bijvoorbeeld Castle Freak en Black Christmas laten horen. Deze metal is vooral rauw, heel basic, primitief zelfs misschien? Naast de overwegend hypersnelle 'herrie' worden overigens wel wat midtempo of atmosferisch meer ingetogen stukken gespeeld, die afwisseling is best goed gewaarborgd. Al is het speed-aspect wel dominant; in mijn beleving tenminste.

De benadering van muziek is even oprecht als het filmgenre zelf. Het album is vermakelijk en gemakkelijk om in te komen, de combinatie van speed / thrash metal met vintage horrorfilms werkt hier uitstekend. Een beetje campy misschien, maar als je daar van houdt (ja hoor, ik wel!) is dit heel aanstekelijk. Met een beetje fantasie komt het bloed als vanzelf uit je speakers gedropen bij beluistering van deze muziek. Het enige jammere vind ik dat er niet een paar video's bij verschillende tracks geschoten zijn, want met het juiste beeld er bij gaat deze combinatie natuurlijk nog veel meer leven.

Kellen Wyslouzil - Bass

Dave Callahan - Drums

Jordan Schritt - Guitars

Faith Alexis Danger - Guitars

Kyle Scott - Vocals