Loading...

Vitja - Mistaken

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 12-12-2018

Tracklist

01. Mistaken
02. Overdose [ft. Andy Dörner]
03. Friends Don't Lie
04. Down
05. Anxiety
06. Black And Blue
07. High On You
08. To The Moon
09. Sedamine
10. Filthy
11. Kings Of Nothing

Vitja is een gezelschap dat in 2013 is ontstaan en in Duitsland is gesitueerd. De band legt zich toe op een vriendelijk groovend metalcoregeluid en vermengt dat met elementen uit de millennialpop. Mistaken is de derde langspeler. En staat vol met kwalitatief sterk geproduceerde stukken. De kraakheldere en overzichtelijke geluidscollage is uiterst professioneel en overdonderend.

Compositorisch gezien, onttrek ik me niet aan de indruk met plat formulewerk te maken te hebben. Springerige ritmen worden erg vaak afgewisseld met vreselijke refereinen die zo mierzoet zijn dat zelfs Justin Bieber er voor wegloopt. En dan zijn ze ook nog eens heel voorspelbaar getimed. De loops, samples en effecten hadden links en rechts de boel een onorthodox karakter moeten geven maar dragen uiteindelijk eerder bij aan het onderstrepen van de eerder benoemde refreinen.

Het is razendknap hoe je met een schuurpapieren stem en de bekende breakdowns toch heel vriendelijk voor de dag kan komen. Het album straalt ook een krachtige positieve vibe uit. Ondanks de nogal aanstellerige teksten over zaken die het leven moeilijk maken. Dat moet je liggen. Als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat ik met een evangelisch georiënteerde band te maken zou hebben. Zelfs dan is er nog altijd een band als Demon Hunter die de juiste balans veel gemakkelijker weet te vinden.

Mistaken zit goed in elkaar maar is een erg voorspelbaar genre-album geworden. De liefhebbers zullen er zeker iets mee kunnen. Meezingen is gemakkelijk. De argeloze metalhead zal het echter graag links laten liggen.

David Beule - Vocals

Mario Metzler - Bass

Vladimir Dontschenko - Guitar

Daniel Pampuch - Drums