Loading
Deze site maakt o.a. gebruik van social media websites. Deze sites kunnen cookies gebruiken waar wij geen controle over hebben. Wettelijk zijn wij verplicht hier toestemming voor te vragen. Klik hiernaast op accepteren als je gebruik wil maken van alle mogelijkheden. Wil je meer weten over onze cookies, klik dan hier.

W.I.L.D. - Purgatorius

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 10-09-2017

Tracklist

01. A beginning that isn't one
02. Drugs by way of food
03. Purgatorius
04. Washout
05. The cave
06. Trapped
07. The blind man (still sees the shadows dancing)
08. A painful past
09. Holy grail
10. A ray of hope
11. An end that isn't one

Afgelopen juli kwam alweer het vierde album Purgatorius van de Franse thrash/death metalband W.I.L.D. (Wake.Initiated.Lucid.Dream) op de planken te liggen. W.I.L.D. dateert alweer uit het jaar 2000 (van 2000 tot 2011 onder de naam Wild Karnivor) en kunnen we zeggen dat ze alweer 17 jaar bestaan, maar nog nooit heb ik er iets van gehoord. Zelfs in de kelders van het WingsOfDeath-archief heb ik er nog niks van kunnen vinden. Promotie issues?

Eigenlijk zet de band pas in 2004 echt voet aan wal om de huidige formatie solide te krijgen, wat resulteerde in Embryon, hun eerste album in 2006. Opvallend genoeg bevolkt hetzelfde vijftal waaruit Wild Karnivor op dat moment bestaat sinds 2004 ook de band Blood Troopers (album Disrespect in 2009). En nu elf jaar na het debuut timmert W.I.L.D. nog steeds stevig aan de weg, en dendert op vol vermogen door.

Mede door trouw te blijven aan hun platenmaatschappij Season Of Mist (sinds 2011) lijkt het er nu toch op dat W.I.L.D. stevig voet aan de grond begint te krijgen in Europa. Waar W.I.L.D. al de nodige podium ervaring heeft opgedaan met bands als Benighted, Hate, Epica, Pain, Napalm Death e.a. wordt het dus tijd om Purgatorius te beluisteren.

En wat een heerlijke plaat is Purgatorius geworden. In volle vaart krijgen we lekkere thrash/death metalstampers te verwerken. Drumbeest Thomas Patalas heeft er beduidend zin in en zet na het intro de vaart er goed in, en de vrije ruimte ontstaat waarin bassist Thomas Verdonck daarin een flinke dosis bass body aan toevoegt. Waarbij Drugs By Way Of Food de toon van de gehele schijf ten gehore brengt.

Vocalist Jerome is van alle markten thuis en dus qua vocalen erg divers. Neem bijvoorbeeld het nummer Washout waarin de combinatie van cleane zang en pigsqueels een goed voorbeeld zijn; persoonlijk hou ik wel van deze totaalpakket-vocalen. De twee gitaristen Fred Patalas en Mat Chiarello kunnen er flink op los scheuren. De nummers zitten goed in elkaar waarbij op momenten dat het kan, ook pas op de plaats wordt gemaakt voor een moddervette groove, om zo de superlompe death metalriffs en kneiterharde thrash-invloeden naar voren te brengen.

W.I.L.D. lijkt misschien wat later op gang gekomen buiten thuisland Frankrijk, maar is als band zeker een aanwinst voor in je collectie!

Thomas Verdonck - Bass

Fred Patalas - Guitars

Jérôme Thilly - Vocals

Thomas Patalas - Drums

Mat Chiarello - Guitars