Loading...

Warzone Metalfest 2013: toerend metal event

Gepost in Nieuws door Peter Hagen op 07-02-2013

Rockacademie studente Merel Bechtold ondersteunt uitwisseling met buitenlandse bands: Warzone Metalfest 2013.

In maart 2013 vindt de eerste editie van het Warzone Metalfest plaats op vier locaties. Op donderdag 7 maart café Lazerus in Leiden - vrijdag 8 maart in café the Stage in Arnhem - zaterdag 9 maart in café the Little Devil in Tilburg - zondag 10 maart in Tivoli, spiegelbar in Utrecht. De gedachte achter dit initiatief is om opkomende internationale bands een kans te geven op Nederlands podia.

De vrijdag en zaterdag bestaat uit 4 internationale en 3 nationale bands. Er is een preparty op de donderdag en een afterparty op de zondag. De twee headliners voor deze editie zijn Invisius (metalcore) uit Denemarken en Mosfet (thrash ’n roll) uit Oostenrijk. Andere bands die de line up ondersteunen zijn: Miles to Perdition (deathcore) uit Luxemburg, Beyond the Styx (hardcore) uit Frankrijk en het Nederlandse Purest of Pain (death metal). Op elke editie zullen er verschillende support acts worden toegevoegd. Waaronder twee winnaars van de Warzone Bandcontest.

"Het is lastig voor opkomende buitenlandse bands om in Nederland shows te boeken. Voor Nederlandse bands is het ook lastig om naar het buitenland te treden. Door middel van dit evenement probeer ik om opkomende internationale bands een kans te geven om hier op Nederlandse podia te staan" aldus organisator Merel Bechtold.

Beyond The Styx [FR], Invisius [DK], Miles to Perdition [LU], Mosfet [AT], Purest of Pain [NL]