Loading...

White Slice - Antarctica

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 06-09-2013

Tracklist

01. Fast Cars Are Red
02. Keep Us Away From Your Parade
03. Addicted For A Day
04. Crowbar Tie Hood
05. Content Context
06. Thanks For The Reciept
07. Balls High
08. Dirty Beautiful
09. Lifting Air

Punk is niet dood! Geen dure studio’s, fancy oefenruimtes of weldoordacht marketing plan. White Slice begon begin 2012 in een schuur, ging na acht oefensessies het podium op en nam vervolgens eind 2012 in twee dagen het debuutalbum op. Hoezo tomatensaus op je pizza? Allemaal opsmuk, have a White Slice! De leden van White Slice zijn niet nieuw in de scène, namen als Malkovich, Gewapend Beton, Local Spastics, Brat Pack en Bullerslug komen via de diverse cv's voorbij. Het album werd opgenomen bij Amsterdam Recording Company, onder toeziend oog van Igor Wouters (Backfire!/GOLD).

Aldus de (beetje aangepaste) begeleidende info van Antarctica, het nieuwe 'album' van White Slice. Antarctica is net zo rechttoe rechtaan als de band zelf. Negen tracks, negentien minuten van razende garage punk, net zo vernietigend als een wervelwind scheurt ie langs.

Met opener Fast Cars Are Red heb je al meteen een goed beeld van wat de band te bieden heeft: rauwe old school garage punk rock 'n' roll. Geen muziek die lijkt te gaan voor de schoonheidsprijs, maar die met hart en ziel in elkaar gedraaid is. Lekkere vlotte, stampende ritmes, en rauwe schreeuwerige zang. Een vleugje hardcore, een mespuntje hardrock (Content Context), maar verder smerige oerpunk, met een catchy randje, dat wel.

Het tempo blijft vooral aanstekelijk, de zang opzwepend; van dit soort muziek krijg je wel een beetje een opgefokt gevoel. De nummers zitten goed in elkaar, de (ervaren) muzikanten verstaan hun vak. Je zou er bijna een kwaliteitslabeltje opplakken, ware het niet dat 'echte' punk daar natuurlijk helemaal niet op zit te wachten. Want underground moet het blijven. Toch is dit stiekem een lekker, en vooral pakkend, plaatje.

Hugo - vocals

Jeroen - guitar

Bo - bass

Ming drums