Loading...

Yourmajesty - Yourmajesty

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 25-12-2020

Tracklist

01. The Bridge
02. Reflection
03. The River

Opgericht eind 2019 in Madrid, Spanje, komt Yourmajesty naar voren als een muzikaal project dat zich toelegt op een samensmelting van uiteenlopende stijlen binnen de underground metal scene, met invloeden die afkomstig zijn van de stoner, doom en post-genres. Van origine een zware blues, getransformeerd in ritmisch-duistere processies die dynamisch evolueren binnen de song-structuren, dit alles omgeven door een melodieuze, overwegend sombere, maar soms ook psychedelische atmosfeer.

Yourmajesty kwam in maart van dit jaar met een eerste demo / single naar buiten: The River. Deze werd later in het jaar (in oktober) opgevolgd door een twee tracks (The Bridge en Refelction) tellende EP met de bandnaam als titel. Inmiddels is het gezelschap opgepikt door Loneravn Records, dat de drie tracks gezamenlijk presenteert als debuut-EP, verschenen op 10 december. Ik vind het vooral opvallend dat, hoe verschillend de aanpak van deze drie tracks is ten opzichte van elkaar, hoe overeenkomstig de onheilspellende atmosfeer is.

The Bridge begint nog zeer ingetogen, met gitaargetokkel en de liefelijke stem van zangeres, Tsara Mars, met op de achtergrond wat lichte percussie. Wanneer na zo'n anderhalve minuut de logge gitaarriff invalt gebeurt er wel wat. Nog steeds melodieus, mysterieus, maar toch een stuk dreigender. Het nummer blijft zich traag voortslepen, en speelt met dynamiek en atmosfeer; melodie en duister; sterk gedaan vind ik. Reflection gooit het daarna over een andere boeg door direct de troef van de zware riff te spelen, waarna het hoorspel iets minder frequent met echt lichte passages voor de dag komt. Zelfs de meer melodieuze stukken in de coupletten vind ik mystiek en dreiging uitstralen. De plotse versnelling richting het einde verrast in eerste instantie zeker.

The River is het eerste, en langste nummer van de drie van Yourmajesty. Het is duidelijk dat dit een demo is, het nummer klinkt behoorlijk lo-fi, en ook nog wat primitief in de benadering. De bedoeling is duidelijk: de sfeerschepping door middel van de wisselwerking tussen de intimiteit van mystiek en psychedelica, en de loggere muzikale aanpak van doom en stoner werkt, hoe onzeker nog, hier al best goed. Ik hoop dat Yourmajesty zich verder gaat ontwikkelen, en dat we te zijner tijd een fijn album van dit Spaanse kwartet krijgen voorgeschoteld.

Tsara Mars - Vocals, Guitar

Kairon Vinicius - Guitar

Aston Wirz - Drums

Braulio Panseco - Bass