Loading...

Cerebral Bore - Maniacal Miscreation

Gepost in Reviews door Gerben Mol op 06-04-2011

Tracklist

1. Epileptic Strobe Entrapment 04:49
2. The Bald Cadaver 03:20
3. Open Casket Priapism 05:29
4. Entombed in Butchered Bodies 03:53
5. Mangled Post Burial 02:54
6. Flesh Reflects the Madness 03:56
7. Maniacal Miscreation 03:47
8. 24 Year Party Dungeon 04:24

Damn… zit ik hier een week geleden een review te schrijven van Asylum Cave van Benighted, laaiend enthousiast te wezen. Krijg ik een mailtje van de zanger van Iniuria waarin hij schrijft: Hey Gerben, check deze meid eens. Met een youtube linkje naar een video van een jonge meid uit Vlissingen schrijft hij, ze is 19 jaar en doet een aantal zeer brute vocal covers van Dying Fetus en Devourment. Wat bleek nu, het is meerdere mensen opgevallen en zodoende werd deze meid benaderd door de Schotten van Cerebral Bore. Na de eveneens Nederlandse Esmee Denters die ook via youtube een carrière heeft op kunnen bouwen hebben wij metalheads nu Simone ('Som') Pluijmers. Nog geen uur later hoor ik dat ze de plaat van Cerebral Bore uit de UK heeft ingegrunt en zelfs met ze op tour is. Dat moet ik horen!

Hoppa, na door een linkje met een slechte versie van Maniacal Miscreation op het verkeerde been te zijn gezet, ga ik zoeken op youtube. Daar vind ik een clipje van The Bald Cadaver, het tweede nummer op deze plaat. Ja, nu moet ik die plaat helemaal hebben. Nu een paar dagen later is het dan toch gelukt. Hadden we vroeger Corinne van der Brandt (Acrostichon) als Nederlands bruutste zangeres, nu hebben we Simone ‘Som’ Pluijmers (sorry Corinne). Nooit eerder hoorde ik zulke klanken uit een jonge dame komen (ten minste niet uit de voorkant, hahaha). Vette grunts en pig squeels worden op fraaie wijze gecombineerd en afgewisseld.

Na twee demo’s (2005 en 2006) en een single (2009) en een hele reeks line-up wisselingen verschijnt in de nazomer van 2010 dan het debuutalbum van Cerebral Bore Maniacal Miscreation. Dat deze release in Nederland (nu pas) zoveel aandacht krijgt heeft toch vooral te maken met de hype rondom hun huidige zangeres. Vocaal gezien wordt deze release misschien wel een beetje uitgemolken met vele dubbele zanglijnen, maar ik vind het wel mooi. Past mooi in het totaalplaatje van deze release. De bruutheid en de snelheid van de tracks en dan die vette strot van die meid erover. Geniaal gewoon!

Je kan wel horen dat Dying Fetus wel een voorbeeldfunctie heeft voor Som, maar ook voor de hele band. Nou, wtf!? Cerebral Bore doet naar mijn idee zeker niet onder voor Dying Fetus! Vet, bruut, vetter, sneller, bruter, smeriger! Ja, helemaal goed. Voor fans van Benighted, Dying Fetus en Gorerotted zeer zeker een aanrader! Op 29 juli staan ze op het Neurotic Deathfest in Tilburg, zeker dat ik dat ga zien en ik ben waarschijnlijk die lange die net voor je staat!

Simone "Som" Pluijmers - Vocals

Paul McGuire - Guitar

Kyle Rutherford - Bass

Allan "McDibet" MacDonald - Drums