Loading...

Nephelium - Coils of Entropy

Gepost in Reviews door Edwin Enklaar op 01-02-2012

Tracklist

1. Burial Ground (05:04)
2. Merciless Annihilation (06:18)
3. Hellborne (05:02)
4. Malediction (08:52)
5. Halls of Judgment (05:56)
6. Coils of Entropy (10:15)

Ooit is Nephelium in de verzengende hitte van Dubai geformeerd. Inmiddels is men verhuisd naar het iets koelere Canada. En nu ligt tien jaar na de eerste demo het eerste volwaardige album voor ons. In eigen beheer uitgebracht. Maar dat hoor je nergens aan af. Coils Of Entropy is niets minder dan een uitermate professioneel klinkende death metalplaat.

Met veel enthousiasme stort deze voormalige Midden-Oosterse band in een ouderwets death metalfeest in de beste Suffocation of Sinister traditie. Meedogenloos hakkend met het sardonische plezier van een slager die zijn pasgeslepen gereedschap in een vers aangeleverd koeienkadaver zet. Soms is het gruwelijk snel en soms is het groovend en meeslepend. En heel af en toe komen er wat tegendraadse, technische passages om de hoek kijken. Op gezette momenten toveren de gitaristen enkele kraakheldere melodieuze solo’s uit hun instrumenten die schitteren als een baken van maagdelijk licht in een woest anarchistisch landschap vol barbaarse uitingen van diepe oerinstincten.

Aan muzikale details is dus geen gebrek in de overwegend lange nummers. Gelukkig begrijpt de band goed dat dit soort metal op zijn krachtigst is als het binnen de drie kwartier blijft en dus prijken er slechts zes lekkere klodders death metal op het album.

Of Nephelium het tot een contract schopt, zal de tijd moeten uitwijzen. Echt iets nieuws biedt Coils Of Entropy niet. Desondanks lijkt het me een uitstekende schijf die ook weer niet zal misstaan in de gemiddelde extreme metalverzameling. Het ongebreidelde enthousiasme dat de heren weten over te brengen, trekt ondergetekende in elk geval over de streep.

Devlin Anderson - vocals

Alex Zubair - guitars

James Sawyer - guitars

Flo Ravet - bass

Alan Madhavan - drums