Loading...

Trallery - Spiritless

Gepost in Reviews door Marc Brouwer op 11-11-2016

Tracklist

01. Spiritless
02. Abominate
03. Evil Pride
04. Scavenger Crow
05. Unknown Confusion
06. Hidden Scar
07. Hollow Stare
08. Keep Your Eyes Open
09. Hunt To Kill
10. Time Is Over
11. The Attraction Remains

Trallery is een metalband uit Mallorca (Spanje) die een mix maakt van diverse soorten metal. In dit geval overheersen thrash, death en groovende rock elementen in hun stijl. Blijkbaar wordt dit wel gewaardeerd door de Spaanse metalheads, want in 2013 hebben ze een onderscheiding gekregen naar aanleiding van de Spaanse WOA Metal Battle en in 2014 bij de band contest op het Resurrection Fest. Allemaal erg leuke bijkomstigheden om wat bekendheid op te doen.

Na de oprichting in 2009 heeft Trallery een behoorlijke tijd genomen om muzikaal goed voor de dag te komen, om vervolgens in 2012 hun debuutalbum te gaan opnemen in de welbekende Psychosomatic studio's. Producer Miquel Angel Riutort (Cryptopsy, The Agonist) heeft het schijfje klaar gestoomd voor de lancering. En dat deed goede zaken, zie de hierboven genoemde prijzen die binnen gehaald zijn.

Op 4 november werd deze nieuwe thrash plaat genaamd Spiritless de wereld in geholpen, en uitgebracht door het reeds gelouterde Art Gates Records. Deze platenmaatschappij heeft aardig neus voor gaande metal-zaken en hebben hier dan ook weer geholpen om deze Spiritless uit te brengen naar behoorlijke hedendaagse maatstaven.

Ik kan je wel vertellen dat dit een zeer goede en geliefde schijf kan zijn voor de moderne thrash metal liefhebbers. De plaat staat dan ook vol spetterende knallers, maar er is ook tijd genomen om het muzikale aspect naar voren te halen, dit wel te verstaan om prachtige en gewaagde composities naar voren te brengen. Met name de gitaarsolo's die werkelijk waar zeer melodieus en goed doordacht zijn.

Dit betekent echter niet dat het hele thrash element verloren gaat, integendeel, het komt juist ten goede om na bezinning weer volledig los te kunnen gaan. Probeer echter geen paella te bereiden terwijl je deze lekkere progressieve thrash-schijf aan het beluisteren bent, het zou namelijk zo maar kunnen dat je je garnalen van je plafond moet gaan pulken uit enthousiasme! Deze plaat is namelijk alles behalve 'spiritless'.

Sebas Barcelo - Drums

Biel Gayà - Guitars

Humberto Pol - Vocals, Bass