Loading...

Spoil Engine - Stormsleeper

Gepost in Reviews door Chris van der Aa op 05-05-2017

Tracklist

01. Disconnect
02. Silence Will Fall
03. Doomed To Die
04. Weightless
05. Stormsleeper
06. Hollow Crown
07. Black Sails
08. The Verdict
09. Singing Sirens
10. Wastelands

In januari 2016 was collega Marc razend enthousiast over de EP Stormsleeper van het Belgisch-Nederlandse Spoil Engine. Hij verbaasde zich er toen over dat er nog geen label was dat zich over deze in zijn ogen geweldige metalband had ontfermd. Dat is inmiddels wel gebeurd: Spoil Engine heeft onderdak gevonden bij Arising Empire. Dit sublabel van Nuclear Blast voorziet in een re-release van Stormsleeper, dat na de toevoeging van vier extra tracks is uitgegroeid naar een full length.

Het is voor mij zeer aantrekkelijk om Spoil Engine in hetzelfde vakje te plaatsen als pak 'm beet The Charm The Fury. De overeenkomst gaat namelijk verder dan alleen maar een sterke zangeres en frontdame. De metal is namelijk ook best overeenkomstig: modern, groovend, met een achtergrond van metalcore, en pakkende refreintjes die tot meebrullen leiden. Luister maar eens naar de meest recente video (en dus een van de nieuwe tracks) Doomed To Die, en je zult begrijpen wat ik bedoel.

De toevoeging van flarden elektronica en een vleugje cleane zang voor de melodie past helemaal in het plaatje. Leg het genoemde nummer maar eens naast titelnummer Stormsleeper (een van m'n favorieten van het album) of albumopener Disconnect, en je zult merken dat de verschillen tussen de oudere en nieuwere tracks niet zo groot is. Het is duidelijk dat Spoil Engine met het nieuwe elan - de toevoeging van (de Nederlandse) zangeres Iris Goessens - een gouden greep heeft gedaan. Met de juiste houding gaat deze band naar mijn mening een succesvolle toekomst tegemoet.

Kristof Taveirne - Bass

Steven 'Gaze' Sanders - Guitars

Matthijs Quaars - Drums

Bart Vandeportaele - Guitars

Iris Goessens - Vocals